Изпепеляваща любов, започнала със сайт за запознанства и църковен брак,

...
Изпепеляваща любов, започнала със сайт за запознанства и църковен брак,
Коментари Харесай

Изпепеляваща любов на пловдивска двойка завърши с побоища, полиция и съд

Изпепеляваща обич, почнала със уебсайт за запознанства и църковен брак, приключи с побоища, полиция и съд. Със случая на пловдивчаните Иван Димов и Гергана Стоянова са се заели експертите от фондация " Джендър други възможности ". Срещу насилника към този момент имало издадена ограничаваща заповед и той нямал правото да приближава някогашната си половинка, заяви Рада Еленкова- Рашева от фондацията.

Жертвата на 52 години се срещнала с колегата си половин година по-рано в уебсайт за запознанства. Мъжът бил с цели 10 години по-млад от нея, само че искрата сред двамата пламнала. Те почнали да си пишат в продължение на 3 месеца, след което заживели дружно. Иван срещнал Гергана с родителите си и няколко месеца по-късно двамата сключили църковен брак. През късото време, в което живеели дружно, дамата давала парите за храната и ги издържала. Не след дълго обаче тя схванала, че Иван е бил осъждан, като наказването му е било " пробация ". Това се случило, тъй като след брака им мъжът почнал да й крещи и да демонстрира експанзия. В същото време, когато я водел при родителите си, той бил мирен и не си разрешавал експлоадирания. Но пък татко му почнал да я атакува словесно, като й споделя, че тя му била лишила сина. Вместо да я отбрани, Иван също се настроил против нея, оповестява " Монитор ".

Когато били сами в дома си, той си намирал аргументи да се скара с нея и да я бие. Мъжът почнал да пие всяка вечер и да кара пийнал. Гергана се опитвала да го стопира, само че вместо признателност, получила юмруци. В една зимна вечер при следващия скандал я хванал, съборил я на леглото, където я притискал мощно надолу в региона на гърдите. На другия ден Гергана била в синини, а насилникът й се извинил и заречен повече да не прави по този начин. Месец след този случай отишли при родителите му в село до Пловдив. Гергана си взела отпуск, с цел да отиде там да им оказва помощ. Пред нея обаче Иван почнал да флиртува с друга жена, заради което на връщане той и Гергана се скарали. Започнали да спят в обособени стаи, само че и това не предотвратило експанзията. Иван се напивал, влизал в спалнята й, хващал я и я блъскал в земята, след което й удрял главата в печката. Всичко било в кръв, само че това не спряло насилника. Той почнал по цели нощи да си написа с други дами по интернет и да тормози непрестанно Гергана. Стигнало се до там, че той се опитал да счупи пръстите на едната й ръка, да извива китката й. Излизал на открито, напивал се, а когато се приберял измежду нощ, я хващал за гушата и почвал да я души. В следващата безсънна нощ, когато Иван още веднъж е пийнал, й крещял за климатика. Искал да го смъква от стената, тъй като той бил дал пари за инвертора. Тя станала и отишла до банята, а Иван вървял след нея, хванал я и я блъснал в стената. Когато Гергана влезнала в банята, той я заключил вътре. Жената се развикала за помощ и съседи се обадили в полицията.

Полицаите насочили жертвата към Консултативния център за предварителна защита на домашното принуждение на фондация " Джендър други възможности “ – гр. Пловдив, откъдето й оказват психическа и юридическа помощ.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР