Изпечен бандит рецидивист с 11 изтърпени ефективни присъди отново застава

...
Изпечен бандит рецидивист с 11 изтърпени ефективни присъди отново застава
Коментари Харесай

Изправят пред съда циганин, нападнал и ограбил пенсионер в Горна Оряховица

Изпечен престъпник рецидивист с 11 изтърпени ефикасни присъди още веднъж застава пред съда за следващия осъществен безочлив обир.
На 27 май в Горна Оряховица ромът лишил парична сума в размер на 255 лв., от 68-годишен мъж, като използвал за това мощ. Той нападнал и издърпал парите от джоба на ризата на възрастния мъж, като действието съставлява рисков рецидив. С разпореждане на наблюдаващ прокурор лицето е арестувано за период от 72 часа, до довеждането му пред съда.
Съдът одобри доводите на Окръжна прокуратура – Велико Търново и смята, че са налице предпоставките за взимане мярка за неотклонение задържане под стража във връзка с обвинения. От събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение, че той е направил закононарушението, в което е упрекнат и за което се планува наказване отнемане от независимост от 5 до 15 години.
Налице е действителна заплаха същият да се укрие и да извърши закононарушение. Обвиняемият от години не живее на декларирания непрекъснат и сегашен адрес. Осъждан е за тежки умишлени закононарушения главно грабежи. Определението на Окръжен съд - Велико Търново предстои на обжалване пред Апелативния съд в града.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР