Изпаренията от химическия завод в Тексас са невероятно опасни. Това

...
Изпаренията от химическия завод в Тексас са невероятно опасни. Това
Коментари Харесай

След урагана мъките в Тексас нямат край, завод бълва отрови до Хюстън

Изпаренията от химическия цех в Тексас са необикновено рискови. Това предизвести Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки (FEMA) в Съединени американски щати, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

" Да, облакът с изпарения е необикновено рисков по всевъзможен метод ", отговори на журналистически въпрос ръководителят на организацията Брок Лонг.

Две детонации са избухнали в химическия цех край Хюстън, щата Тексас, оповестиха от компанията притежател " Arkema Inc ".

" В към 14:00 часа локално време бяхме осведомени от Центъра за незабавни интервенции на окръг Харис за две детонации и черен пушек от завода на " Arkema Inc " в Кросби, Тексас ", се споделя в изказването.

По-рано през днешния ден компанията заяви, че гърмеж в обекта е съвсем неизбежен, защото поради наводненията в щата основна охладителна система на завода не работи. Като защитна мярка беше евакуирана зоната от 3 км към завода за органични пероксиди.

Производството му има необятен набор от приложимост, в това число при производството на пластмаси, медикаменти и строителни материали, само че става извънредно леснозапалимо, в случай че не се охлади при верните температури.



В своето изказване от компанията показаха, че тежките наводнения в региона са причина да не работи главният източник на зареждане в завода, както и два други спомагателни източника.

" Органичните пероксиди са извънредно леснозапалими и както се разбрахме с управляващите, най-хубавият метод за деяние е да оставим огъня самичък да изгори ", обявиха от " Arkema Inc ".

" Искаме локалните поданици да бъдат наясно, че продукцията се съхранява на няколко места в обекта и опасността от вторични детонации остава ", показаха още от компанията.

От там приканват жителите да не влизат в периметъра на евакуираната зона, в случай че нямат позволение от управляващите.

Град Кросби се намира на към 40 км от Хюстън.

Междувременно стана ясно, че жертвите на незапомнените наводнения в Тексас към този момент са 37. Органите на реда ревизират къща по къща в града в търсене на още починали. Стотици хиляди хора останаха без заслон поради естественото злополучие.

Reports suggest two explosions have hit a flooded chemical plant near the US city of #Houston. pic.twitter.com/6Aj3RSGcSE
— UK News (@UK__News) 31 август 2017 г.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР