Изпарения на младо вино задушиха семейство пенсионери в Лом. Отровният

...
Изпарения на младо вино задушиха семейство пенсионери в Лом. Отровният
Коментари Харесай

Винени изпарения убиха баба, дядо бере душа

Изпарения на младо вино задушиха семейство пенсионери в Лом. Отровният газ е умъртвил старата жена, а брачният партньор и е настанен в реанимацията в Лом, оповестиха от крайдунавската болница. Трагедията се е разиграла в събота вечерта в дома на Василка и Иван Божинови в пристанищния град. Четири-пет дни преди този момент пенсионерите обрали лозето си и нъпълнили бъчвата в мазето, написа Труд.

В крайдунавския град, където домашното винопроизводство от епохи е на респект, през последните години имаше няколко смъртни случаи от натравяния с въглероден двуокис от бъчви и множеството стопани внимават да не пострадат.

"Предупредих родителите си да се пазят от изпаренията и даже проконтролирах вратите и прозорците на мазето да се отворени. Въпреки това най-лошото стана ", описа синът на пенсионерите Цветан Иванов.

В събота вечерта той посетил родителите си, само че не ги разкрил в стаите и слязъл в мазето. Там заварил майка си и татко си проснати на земята. "И на мен ми стана неприятно! Едва съумях да ги извлека на открито и извиках "Бърза помощ ", описа мъжът. Когато пазителите на реда и лекарски екип пристигнали обаче, баба Василка /82 г./ към този момент била издъхнала, а брачният партньор й още дишал.

Медиците откарали дядото в реанимация, а пожарникарите проветрили цялата къща. Според тях най-вероятно бабата първа е слязла в мазето и припаднала от отровните пари, а дядото се опитал да й помогне и също падна. Той обаче е прокиснал в зимника по-малко време. "Възрастният мъж беше в кома, само че след подхванатите процедури положението му се усъвършенства, към този момент е контактен! ", споделиха от реанимацията в Лом.

За гибелта на старицата е заведено досъдебно произвеждане, само че няма данни за закононарушение, станалото е трагичен случай, споделиха от полицията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР