Изпъняващият длъжността премиер на Ливан Саад Харири обяви днес, че

...
Изпъняващият длъжността премиер на Ливан Саад Харири обяви днес, че
Коментари Харесай

Саад Харири оттегли кандидатурата си за премиер на Ливан

Изпъняващият длъжността министър председател на Ливан Саад Харири разгласи през днешния ден, че отдръпва кандидатурата си да оглави идващото държавно управление на страната, предадоха информационните организации.

Харири назова решението си искрено и изрично и прикани президента Мишел Аун да стартира съвещания с парламентарните сили за излъчването на различен претендент за министър председател. Той прикани за сформирането на държавно управление, което да откликне на стремежите на младите мъже и дами и изрази мощна вяра и убеденост, че президентът на републиката неотложно ще свика съвещания за номиниране на различен министър председател. Харири изрази вяра, че с отдръпването си отваря път за излизане от рецесията и акцентира, че за задачата новият кабинет би трябвало да е формиран от технократи.

Мъж бе погубен по време на митингите в Ливан

Сунитът Харири подаде оставка на 29 октомври в отговор на антиправителствените демонстрации из цялата страна, почнали две седмици преди този момент. Хората стачкуваха против корупцията и неприятното ръководство от политическия хайлайф в Ливан.

Ученици и студенти стачкуваха в Ливан
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР