Изпълняващият функциите на главен прокурор Борислав Сарафов внесе предложение до

...
Изпълняващият функциите на главен прокурор Борислав Сарафов внесе предложение до
Коментари Харесай

Борислав Сарафов поиска дисциплинарно уволнение на варненския прокурор с патроните

Изпълняващият функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов внесе предложение до Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет за дисциплинарно освобождение от служба на някогашния апелативен прокурор на Варна Владимир Чавдаров, заяви Българска телеграфна агенция.

Чавдаров бе даден на съд преди седмица. Той е упрекнат за държане на противозаконни муниции. Във връзка с делото с решение на Прокурорската гилдия Чавдаров е отхвърлен краткотрайно от служба за период от 4 месеца до привършване на наказателното произвеждане. Срещу него тече и следствие за корупция, сигнал за която подаде варненският кмет Иван Портних.

В предлагането на основния прокурор за дисциплинарно освобождение като прокурор в Апелативна прокуратура-Варна се показва, че „ откритото държане без съответно позволение на огромно количество муниции, както и последвалите дейности по привличане на магистрата в качеството на обвинен и предаването му на съд за осъщественото, са необятно отразени в националните медии и електронни уеб сайтове в отрицателен за него и Прокуратурата на Република България аспект “.

Главният прокурор показва, че статутът на Владимир Чавдаров като апелативен прокурор изисква „ висок морал, честност, поддържане на доверието в обществото и отбягване на всички дейности, които могат да накърнят достолепието на специалността и да застрашат репутацията на магистратите “.

Допуснатите от магистрата нарушавания опонират на 5 разпореждания от Кодекса за етично държание на българските магистрати, отличават се с висока степен на социална укоримост и по тази причина „ следва да се ангажира неговата дисциплинарна отговорност “, се показва в предлагането на Борислав Сарафов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР