Изпълняващият длъжността заместник на администратора на НАСА по пилотираните програми

...
Изпълняващият длъжността заместник на администратора на НАСА по пилотираните програми
Коментари Харесай

НАСА: Съмняваме се, че до 2024 година ще бъдат изпратени астронавти на Луната

Изпълняващият длъжността заместител на админа на НАСА по пилотираните стратегии Кенет Бауърсокс сложи под подозрение проектите за изпращане на американски астронавти на Луната през 2024 година, написа в. "Вашингтон пост ".

Вестникът цитира изявлението на представителя на НАСА, направено по време на чуване пред комисията по просвета, космос и технологии в Палатата на представителите на американския Конгрес.

Баурсокс посочи, че галактическото ведомство поставя всички старания за спазването на поставените периоди от Белия дом. "Но аз не бих подсигурил, че те няма да бъдат просрочени ", съобщи експертът. По неговите думи е доста добре, че пред НАСА е сложена толкоз амбициозна цел. Но с цел да има шансове за триумф през 2024 година, ще би трябвало ведомството да даде отговори на куп механически и финансови въпроси.

"Най-важното за нас е да изпълним старта тогава, когато сме подготвени и задачата да се увенчае с триумф. Много рисково е да се слагат съответни периоди ", съобщи Бауърсокс.

През есента НАСА разгласи, че новата стратегия за асимилиране на Луната е получила названието Артемида. Тя ще се състои от три стадия. "Артемида 1 " планува непилотиран полет на галактическия транспортен съд "Орион " към Луната и завръщането му на Земята, заплануван за втората половина на 2020 година. Вторият стадий - "Артемида 2 " си слага за цел прехвръкване към естествения ни сателит с екипаж на борда през 2022 година. Мисията "Артемида 3 " планува кацането на Луната на астронавти през 2024 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР