Изпълняващият длъжността секретар на американските ВМС Томас Модли се обърна

...
Изпълняващият длъжността секретар на американските ВМС Томас Модли се обърна
Коментари Харесай

Томас Модли се извини за обидите срещу капитана на самолетоносача

Изпълняващият длъжността секретар на американските Военноморски сили Томас Модли се обърна към екипажа на самолетоносача " Теодор Рузвелт " с опрощение за думите си за уволнения капитан Брет Крозиер , чийто отчет за разпространяването на ковид на борда на кораба стигна до публицисти , оповестява Си Ен Ен.

През почивните дни, Модли, в обръщението си към екипажа на " Теодор Рузвелт " остро подлага на критика към този момент уволнения капитан Крозиер , заявявайки, че той е " или доверчив, или малоумен " .
 На 2 самолетоносача има инфектирани, Еспър не желае да изтегля хиляди моряци
На 2 самолетоносача има инфектирани, Еспър не желае да изтегля хиляди моряци

Капитан желае решителни ограничения, а Еспър е спокоен за бойната подготвеност на Военноморски сили

" Ще обясня. Не мисля, че капитан Брет Крозиер е доверчив или малоумен . Мисля и постоянно съм считал тъкмо противоположното ... Капитан Крозиер е интелигентен... Мисля, че е по този начин, тъй като той не е нито доверчив, нито малоумен, той сигнализира с имейла си - искаше да го направи обществено притежание , да притегли вниманието на обществеността към обстановката на неговия транспортен съд. Извинявам се за заблуждението, което могат да провокират моите думи ", съобщи Модли, представен от СиЕнЕн.

Според " Ройтерс " в писмо, изпратено до командването, Крозиер прикани за решителни ограничения за избавяне на живота на моряците и прекъсване на разпространяването на вируса на борда на самолетоносача.

На брифинг от Пентагона предходната седмица Модли акцентира, че изпращането на отчет за вертикала на командването единствено по себе си не трябва да постанова наказване, а предаването му на пресата е " нарушаване на правилата на реда и дисциплината ". На 2 април Военноморски сили реши да уволни капитана на самолетоносача.
 Уволниха капитана на US самолетоносач, надценил опасността от ковид
Уволниха капитана на US самолетоносач, надценил опасността от ковид

Регистрираните случаи се оказали леки

В неделя " Ню Йорк Таймс ", базирайки се на съученици на Крозиер от Военноморската академия , осведоми, че капитанът е диагностициран с ковид .

Според източниците на изданието, военноморският офицер е следен под карантината в базата на военноморските сили на Съединени американски щати на остров Гуам , където корабът е изпратен, когато оказва се за първите инфектирани на борда.

В понеделник американският президент Доналд Тръмп съобщи, че може да се намеси в обстановката с уволнението . Той похвали триумфа на капитана първи сан и акцентира, че не желае да постави завършек на военната му кариера единствено поради " един неприятен ден ".

В същото време президентът разяснява че Крозиер не би трябвало да сформира отчета си тъкмо във типа, в който този документ е предаден на командата и е попаднал в медиите .
 Уволненият капитан на самолетоносача „ Теодор Рузвелт” е с ковид
Уволненият капитан на самолетоносача „ Теодор Рузвелт ” е с ковид

Еспър съобщи пред ABC, че секретарят на Военноморски сили Томас Модли е взел мъчно решение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР