Изпълняващият длъжността премиер на Косово Албин Курти разговаря днес по

...
Изпълняващият длъжността премиер на Косово Албин Курти разговаря днес по
Коментари Харесай

Косовският премиер: Всеки опит да се формира правителство сега е противоконституционен

Изпълняващият длъжността министър председател на Косово Албин Курти беседва през днешния ден по телефона с френския президент Еманюел Макрон и го осведоми за ограниченията, които косовското държавно управление подхваща в битката с разпространяването на ковид и за политическата конюнктура в страната, откакто Народното събрание гласоподава съмнение на неговия кабинет, оповестява осведомителният уебсайт Косово онлайн.

Курти благодари на Макрон за поддръжката, която Франция оказва на Косово в битката с ковид. Той изрази признателност и за позицията на Франция и Германия срещу вота на съмнение в косовския парламент, защото в този момент не е време за политическа рецесия, предава Българска телеграфна агенция.

Косовският министър председател показа с Макрон своето виждане, че ново държавно управление не може да бъде образувано без насрочване на избори.

" Всеки опит да се образува държавно управление в тази обстановка е противоконституционен ", сподели Курти, като добави, че изборите би трябвало да бъдат създадени след отшумяването на пандемията от ковид.

Френският президент съобщи, че би трябвало да се възобнови разговорът сред Косово и Сърбия и даде обещание да ускори ролята на Франция в този развой. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР