Изпълняващият длъжността премиер на Испания и лидер на социалистическата партия

...
Изпълняващият длъжността премиер на Испания и лидер на социалистическата партия
Коментари Харесай

Испания върви към нови избори - на 10 ноември

Изпълняващият длъжността министър председател на Испания и водач на социалистическата партия Педро Санчес съобщи, че в страната ще има нови парламентарни избори на 10 ноември, защото нито един партиен водач не може да завоюва задоволително парламентарна поддръжка, с цел да успее да сформира държавно управление, заяви Асошиейтед прес.

Санчес направи това изказване откакто крал Фелипе Шести разгласи в края на двудневни съвещания с водачите на политически партии, че не е съумял да откри претендент, кадърен да си обезпечи болшинство в Народното събрание след изборите на 29 април.

" Испания се доближава към предварителните избори ", написа френският в. " Фигаро ", наблягайки, че " огромните партии се опитваха до последния вероятен миг да образуват коалиция и да избегнат четвъртите избори за четири години ". Близо пет месеца след общите избори на 28 април, на които социалистите завоюваха, само че не получиха болшинство, крал Фелипе Шести установи, че " нито един претендент не получава нужната поддръжка " от депутатите.

Само знамение може да предотврати предварителните избори, които ще бъдат свикани автоматизирано на 10 ноември, в случай че държавното управление не бъде образувано до понеделник.

Всички партии правеха разнообразни оферти, показващи готовността им за компромис - може би в опит да избегнат отговорността за новите избори, които, съгласно всички изследвания, испанците не желаят. Предложенията и изискванията им обаче не съвпадаха.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР