Изпълняващият длъжността началник на Софийския затвор Десислав Трайков е освободен

...
Изпълняващият длъжността началник на Софийския затвор Десислав Трайков е освободен
Коментари Харесай

Кирилов прие оставката на шефа на затвора

Изпълняващият длъжността шеф на Софийския затвор Десислав Трайков е освободен от служба след предписание на правосъдният министър Данаил Кирилов, оповестиха от пресцентъра на Министерство на правораздаването.

В петък Трайков подаде заявление за освобождение от служба след последвалите лични нападки против него по случая " Куйович " и съобщи, че името му е несправедливо опетнено, се припомня в известието.

Тогава той заяви пред публицисти, че е подал оставка и оставя на министъра да реши дали да я одобри, в случай че счита че има някаква виновност. Това се случи, откакто някогашният вътрешен министър, в този момент водач на АБВ - Румен Петков, го нападна в телевизионно изявление, откакто Трайков описа пред медиите, че черногорският наркобос към този момент е на по-лек режим, тъй като " неведнъж е награждаван за трудовата си активност ".

Трайков съобщи, че е незаслужено упрекнат, защото няма общо с решението, взето преди няколко години, Куйович да бъде изместен в затворическото общежитие в Казичане на по-лек режим,пише dir.bg. Именно до момента в който беше в отпуск за положително държание, нарушителят беше арестуван с подправена брошура на Автомагистрала " Тракия " на път за морето.

" Нямам концепция от кое място и по какъв начин господин Румен Петков опетни името ми. Това не е особено за политик от сходен сан. Нито аз съм сменял режима от непоколебим на общ, нито аз съм го направил общежитие от отворен вид. Нямам концепция какво се е случило в порядъка на 10-15 години обратно. Но аз се почувствах персонално обиден, фамилията ми също ", сподели в петък Трайков, който добави, че огромният му наследник през час го питал: " Какво стана, тате? ".

Въпреки че очевидно Трайков няма общо, министър Кирилов се е вслушал в апела на Петков той да бъде уволнен. Мотиви не се показват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР