Изпълняващият длъжността министър на вътрешната сигурност на САЩ Чад Улф

...
Изпълняващият длъжността министър на вътрешната сигурност на САЩ Чад Улф
Коментари Харесай

Изпълняващият длъжността министър на вътрешната сигурност на САЩ Чад Улф подаде оставка

Изпълняващият длъжността министър на вътрешната сигурност на Съединени американски щати Чад Улф подаде оставка, заяви Франс прес. Министърът разгласи решението си, считано от понеделник в среднощ, в писмо до чиновниците на министерството.

"С горест подхващам тази стъпка, тъй като имах желанието да послужвам до края на това държавно управление ", написа Чад Улф. Той прецизира, че подава оставка поради "неотдавнашни събития ", само че не показва съответно щурмуването на Капитолия от последователи на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския предходната седмица, което той в сряда окачестви като "трагично " и "отвратително ".

Министрите на превоза и на образованието подадоха оставка предходната седмица, осъждайки насилието в Капитолия, напомня организацията.

Чад Улф изпълняваше длъжността министър на вътрешната сигурност от ноември 2019 година. В края на август м.г. Тръмп публично го назначи на поста, само че Сенатът не го удостовери, както се изисква от Конституцията. На 3 януари Тръмп още веднъж предложи кандидатурата му, само че я отдръпна на 6 януари, няколко часа откакто Улф разкритикува нахлуването в Капитолия и прикани президента уверено да осъди дейностите на участниците в размириците.

След оставката на Улф изпълняващ длъжността министър на вътрешната сигурност ще бъде ръководителят на Федералната организация за изключителни обстановки Пит Гейнър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР