Изпълняващият длъжността командир на френските военновъздушни сили Жен Ришар Ребул

...
Изпълняващият длъжността командир на френските военновъздушни сили Жен Ришар Ребул
Коментари Харесай

Шефът на френските ВВС пътувал до вилата си с... изтребител

Изпълняващият длъжността пълководец на френските военновъздушни сили Жен Ришар Ребул е пътувал до вилата си в Прованс с... изтребител, предава Clubz. Разкритията за непозволеното потребление на боен аероплан от Ребул са направени от френския проверяващ седмичник " Канар Аншене ". Командирът на военновъздушните сили е пътувал от подготвителна база в Бордо до вилата си покрай град Салон-дьо-Прованс най-малко 10 пъти с военния аероплан " Алфа джет " от август предходната година.

" Информацията за непозволено потребление на запаси на военновъздушните сили от върховен офицер е била показана на министъра ", се споделя в изказване на министерството на защитата.

Започнато е следствие, което ще обясни обстоятелствата към този случай и ще разреши на министъра на защитата Флоранс Парли да " направи нужните изводи " и да предприеме дисциплинарни ограничения, се споделя още в известието на министерството.

Военновъздушните сили са почнали вътрешно следствие.

Произведеният от френската компания " Dassault " и немската " Dornier " " Алфа джет " е употребен за образование на френски бойни водачи. Максималната скорост, която доближава, е 620 благи в час и гори към 800 литра гориво на час. Френски медии са пресметнали, че употребяваното самолетно гориво за всяко от пътуванията на Ребул е коствало на данъкоплатците сред 14 000 и 16 000 евро.

Ребул, някогашен боен водач с до момента безупречно досие, е назначен за заместник-командир на военновъздушните сили на Франция през септември. След гибелта на командира на френската военна авиация Ребул е назначен за изпълняващ длъжността му.

Това не е първият случай на корист с публични средства на френски държавен чиновник. През 2015 година шефът на архива на френския Национален институт по аудиовизия Агнес Саал е принудена да си подаде оставката, откакто излиза наяве, че за 10 месеца е похарчила над 40 000 евро обществени средства за... таксиметрови услуги.

Тя е освободена с президентски указ, само че след половин година още веднъж заема служба в културното министерство.

Президентските избори в страната бяха съпроводени с корупционни кавги, а четирима министри от кабинета на президента Еманюел Макрон подадоха оставки по обвинявания във финансови злоупотреби.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР