Изпълняващата длъжността канцлер на Германия Ангела Меркел призова за солидарност

...
Изпълняващата длъжността канцлер на Германия Ангела Меркел призова за солидарност
Коментари Харесай

Меркел в последното си обръщение: Отнасяйте се към този коварен вирус много сериозно


Изпълняващата длъжността канцлер на Германия Ангела Меркел прикани за взаимност в битката против разпространяването на ковид и възобнови апела си за повече имунизации, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

" Намираме се в пика на тази четвърта вълна на пандемията в доста сериозна обстановка, която в някои елементи на страната ни може да бъде наречена само трагична ", сподели Меркел в последното си седмично видеообръщение като канцлер, оповестено през днешния ден. " Отнасяйте се към този подъл вирус доста съществено ", прикани тя. Меркел загатна " препълнени отделения за интензивно лекуване ", тежко заболели пациенти, които се постанова да бъдат превозени със аероплан, и " извънредно високия брой " хора, на които вирусът е лишил живота.

" Всеки един от тях оставя след себе си фамилии или другари, зашеметени и безпомощни ", сподели тя. " Това е изключително горчиво, тъй като можеше да бъде избегнато - с ефикасни и безвредни ваксини, ключът е в нашите ръце ", добави Меркел. Тя благодари на хората, " които са рационални и разбиращи в тези сложни времена " и са следвали разпоредбите, с цел да защитят себе си, както и тези към тях. " Това са множеството хора в нашата страна. Те демонстрират всеки ден гражданския дух, който е толкоз прелестна част от нашата страна и без който нито един канцлер или държавно управление не би съумял да реализира каквото и да било ", продължи Меркел. Според нея компликациите през идните седмици ще могат да бъдат преодолени единствено с общи старания. " Искрено се надявам, че дружно ще успеем ", приключи Меркел.

Ангела Меркел ще извършва длъжността канцлер до 8 декември. Тогава Бундестагът ще гласоподава кандидатурата на Олаф Шолц за неин правоприемник като началник на държавното управление, след което президентът Франк-Валтер Щайнмайер ще назначи членовете на новия кабинет. Германският народен център за надзор на болесттите заяви през днешния ден, че за последното денонощие са регистрирани 64 510 нови заразявания и че седемдневната заболеваемост е 442,7 случая на 100 000 души, съобщи Асошиейтед прес. През последните 24 часа са умряли 378 души, с което общият им брой от началото на пандемията в Германия става 102 946 души.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР