Изпълняваме ангажиментите си към инвеститорите в България и им създаваме

...
Изпълняваме ангажиментите си към инвеститорите в България и им създаваме
Коментари Харесай

Опонентите ни не са строили, а ние вършим работа, работа, работа

" Изпълняваме уговорките си към вложителите в България и им сътворяваме оптимално положителни условия, с цел да уголемяват производствата си. Изграждаме довеждаща пътна инфраструктура, подсигуряваме сигурност на електро- и газоснабдяването ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който прегледа на място разширението на подстанция " Търговище Запад " на Електроенергийния систематичен оператор.

Инвестицията в плана е на обща стойност над 3 милиона лв.. Подстанцията зарежда с електрическа енергия непосредствено от преносната мрежа три завода в региона на град Търговище - " Шишеджам Аутомотив България " ЕАД, " Пашабахче България " ЕАД и " Тракия Глас " ЕАД.

Ръководството на завода " Шишеджам Аутомотив България " ЕАД изрече признателност към премиера Борисов и държавното управление за оказаната поддръжка, подпомагаща активността на предприятието.

" Бих посъветвал политическите ни съперници да образуват упоритостите си за властта въз основата на работа и резултати, а не на общи приказки. Над 3000 души работят в „ Тракия глас България “ ЕАД - Търговище, като всички бяха подкрепени по мярката 60/40 - съхранила препитанието на към този момент 300 000 българи. Много политици предизборно се упражняват по тематиките вложения и етническа приемливост. Традиционно най-вече приказват хората, които нямат нито нужния опит, нито експертиза, с цел да осъществят тези два стратегически целта. Ние по тази причина обещаваме единствено работа и демонстрираме направеното. Подобрихме инфраструктурата, гарантирахме енергийната сигурност, не променихме позицията си за размера на налозите, а когато се постановяваше - отпуснахме милиарди за социално-икономическа поддръжка, както в Търговище, по този начин и в цялата страна. Ето това е формулата за привличане и задържане на вложители. И ние я прилагаме в цялостна степен! Преди 2 години отпуснахме и 2 млн. лева за главен ремонт на довеждащия път до „ Тракия глас България “ ЕАД в Търговище ", похвали се министър председателят.

" Новите вложения, които ще бъдат осъществени в региона, изискваха повече електричество и повече газ, и то на ниска цена. Затова направихме разширения за обезпечаването на газ и ток ", подчерта Борисов и добави, че е изпълнен още един ангажимент към района.

Министър-председателят посочи, че държавното управление интензивно работело за основаването на работни места и " хората почтено и честно си изкарват хляба, без значение дали са роми, мюсюлмани или християни ". " Това е нашият образец за етническа приемливост в района, най-верният метод сме го намерили ние - без да разделяме, а да сплотяваме хората ", сподели още Борисов. Премиерът подчертава, че квалифицираните фрагменти и административният потенциал са още едно от благосъстоянията на страната ни.

Напоследък обичаната форма на предизборна пропаганда на премиера и водач на ГЕРБ е да се хвали какво е направено от държавното управление му в регионите със смесено население.

По-рано през днешния ден Борисов не пропусна да се включи онлайн във Facebook и то участъка на автомагистрала  " Хемус " - сред пътните възли „ Буховци “ и „ Белокопитово “. " Вече e положен долният главен асфалтов слой. На обекта работят интензивно и археолози. Само през миналата година от бюджета на АПИ бяха обезпечени близо 5 млн. лева за археологически изследвания. Строим пътища, учебни заведения, детски градини, газопроводи, компресорни станции, надграждаме електропреносната ни система ", въодушеви се той.

" 7 огромни виадукти се построяват на Автомагистрала „ Хемус “ сред „ Буховци “ и „ Белокопитово “. В сектора се сложени защитни мрежи, с цел да защищават животните. На автомагистралата ще има и паркинги, с цел да си почиват водачите. Нашите съперници не са строили автомагистрали, тъй като е трябвало да положат доста старания, до момента в който ние вършим работа, работа, работа ", сподели министър председателят, завършвайки със слогана на предизборната акция на ГЕРБ. 

Последните съботно-неделни обиколки на министър-председателя по нищо не се разграничават от тези, които обичайно прави, инспектирайки всевъзможни обекти. Единствено в този момент думите му в стила на предизборна пропаганда са малко по-смели. Но основните инструменти са същите - джипката и хвалбите. Може да се запитаме дали не сме били в предизборна акция по време на цялото ръководство, или е обикновено в предизборна акция да се употребяват обществени запаси?

Когато Борисов тръгне на обиколка с джипката из страната пълномощията си на министър председател ли извършва, или пропагандира за ГЕРБ? Отговорът на този въпрос към този момент е напълно явен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР