Изпълнителят на вселенския хит На Бургаската гара Руси Русев стана

...
Изпълнителят на вселенския хит На Бургаската гара Руси Русев стана
Коментари Харесай

Фолк легенда стана учител

Изпълнителят на вселенския шлагер „ На Бургаската гара ” Руси Русев стана преподавател. Една от легендите на фолка през днешния ден преподава на деца в учебно заведение „ Христо Ботев ” в бургаския квартал „ Долно Езерово ”, научи HotArena .

„ Започнах втора образователна година като вокален възпитател. Музикалната ми кариера продължава — участия, концерти, пробвам се да върша нови песни, само че желая и да изучавам деца. Да оставя нещо след себе си на идващите генерации ”, споделя 62-годишния Русев пред „ България през днешния ден ”.

Освен преподавател по музика, той приготвя деца и от читалището в бургаския квартал, като е дал креативен насоки на няколко огромни гения.

„ Подготвях Иван Стоян, който през 2015 година показа България на детската „ Евровизия ”. Имам и други деца с огромни триумфи на интернационалните състезания ”, разкри Русев.

При откриването на новата образователна година артистът хванал микрофона и извършил още „ Ако си дал ” на Емил Димитров. Деца, родители, преподаватели и кметът на Бургас Димитър Николов бурно приветствали професионалното показване на песента.

„ Това беше обръщение към учениците — да бъдат по-добри един към различен и да ценят значимите неща в живота. Познавах се с Емил Димитров и имах достойнството да пея на една сцена с него. Винаги съм се впечатлявал от него и за мен той остава най-великият български реализатор ”, споделя още Русев.

Самият той основава запаметяващи се шлагери през 90-те години на предишния век. Сред тях са „ Курназ момче ”, „ Европа ”, ” Само три неща ” и други.

Певецът все по този начин живее в бащината си къща в Долно Езерово и стои надалеч от звездоманията на някои свои сътрудници.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР