„Изпълнителното бюро заседава в различни области в страната. Днес сме

...
„Изпълнителното бюро заседава в различни области в страната. Днес сме
Коментари Харесай

Корнелия Нинова в Шумен: Нека всички, които искаме смяна на модела, се обединим

„ Изпълнителното бюро заседава в разнообразни области в страната. Днес сме в Шумен, на следващия ден във Варна. Целта е на място, с всяко общинско управление, да създадем „ паспорт " на всяка община с откритите въпроси, проблемите пред хората и вероятните решения на тези проблеми, готвейки платформите си за локалните избори. Целта ни е също да обсъдим вероятни партньорства, претенденти за кметове и да се подготвим за идните избори. " Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в град Шумен. Тя посочи, че на Европейските избори в Шумен разликата на Българска социалистическа партия с ГЕРБ е единствено 188 гласа. „ Това ни дава убеденост да мислим, че можем да създадем пробив тук и да спечелим изборите. Още повече, че Шумен се ръководи извънредно неприятно ", добави ръководителят на левицата. Тя уточни, че в Шумен се употребява най-скъпата вода, без пречиствателна станция, с мрежа, която е в извънредно положение и без съответно решение на този въпрос. Нинова разяснява, че в града е извънредно неприятна инфраструктурата, доста огромна е паниката и в Шумен, както и на други места в България, за лечебните заведения.

„ В Шумен ни споделиха за тежкото положение на лечебните заведения, неналичието на лекари, затварянето на отделения, невъзможността на хората да получат навременна помощ. Държавната болница в Шумен е съвсем пред банкрут. Това става национална пандемия - в Ямбол и Сливен проблемите бяха същите. Здравеопазването става тематика номер 1 на страната, изключително общинското и регионалното. Ние имаме съответните си предложение и на национално равнище, и по места, само че първоначално е извънредно значимо страната да поеме грижата за общинските и регионалните лечебни заведения ", разяснява още Нинова.

„ Ние настояваме да стартираме политически диалог за локалното самоуправление и локалната власт. Ще дойдат и тези избори, ще заминат, без същински политически диалог за локалното самоуправление и локалната власт. Потопени единствено в кавги, в жълти вести, ще пропуснем диалога за политика. Ето за какво, имаме намерение от „ Българска социалистическа партия за България " другата седмица да внесем промени в закона за локалното самоуправление и локалната администрация ", съобщи Нинова. По думите й в последните години страната непрекъснато трансферира на общините пълномощия, отхвърля се от своите грижи за общините и популацията в тях, без тези пълномощия да са финансово обезпечени. „ Държавата трансферира пълномощия на общините, само че те нямат дотация или не им се дава бюджет с цел да извършват тези пълномощия. „ Тези промени, които ще внесем, ще подсигуряват, че когато страната дава пълномощия на общината, то ще бъде финансово обезпечено. Второто ни предложение - по-малките общини не могат да аплайват по съществени планове. Ще предложим две или три общини да могат да се сплотяват, когато имат граничен, огромен план, който визира няколко общини, с цел да може по-лесно да се преодолеят изискванията по кандидатстване, да се получава финансиране и да се осъществят плановете ", сподели още Нинова.

„ Вярвам, че през днешния ден ще реализираме консолидация вътрешнопартийно в Шумен, ще излезем единни, на конференцията ще имаме добър претендент за кмет. Структурите ни тук и в региона са във висока степен подготвени за изборите. Обръщаме се и към други политически партии, Неправителствени организации, цивилен сдружения за промяна на модела. Държавният модел на ръководство е пренесен на общинско равнище. Това са феодални владения, където от години са се окопали ГЕРБ. Този модел може да стартира да се трансформира на локалните избори ", заключи Нинова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР