Изпълнителното бюро на Градския съвет на БСП - София изразява

...
Изпълнителното бюро на Градския съвет на БСП - София изразява
Коментари Харесай

Столичните социалисти разтревожени от доклада за сигурността

Изпълнителното бюро на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София показва своята дълбока паника от Доклада за положението на националната ни сигурност за 2016 година, признат от Министерски съвет и изпратен за гласоподаване в Народното събрание.

Това се споделя в позиция на столичните социалисти, съгласно които " този Доклад е кулминационна точка на антируската политика през трите десетилетия на преход и препоръка за антибългарското държание на кабинета, управителен от Бойко Борисов. 

Дори и през Втората международна война, когато нашата страна раболепно обслужва нацистка Германия, монархическите среди на Борис ІІІ не си разрешават сходно марионетъчно държание на безочливо предизвикателство към Русия.  Докладът стъпва на заимствани тези и не отразява динамичните промени в интернационалната конюнктура. Очевиден е стремежът документът да е в синхрон с позициите на заинтригувани страни, които не крият враждебното си отношение към Москва, написа още в позицията. 

В текста им се споделя: 

В днешния ден разликите сред държавите-членки в Европейския съюз се отнасят и до отношението им към Руската федерация. Едни като Франция, Италия или Гърция държат на по-умерена и уравновесена политика. Други като Унгария и Чехия все по-отчетливо слагат преди всичко националните си ползи, които диктуват друго ниво на връзките им с Русия. Третата група страни - Полша, Литва, Латвия, Естония и прилежаща Румъния, извършват директно наставления на Вашингтон. До този миг министър председателят избягваше да обвърже България с една от трите линии. Но с признатия Доклад, той и министрите му, причислиха родината ни към най-ожесточените ястреби в Европейски Съюз. Бойко Борисов, на който не може да се отхвърли политическа еластичност, прави посредством този Доклад стъпка към изменничество както по отношение на националните ни ползи, по този начин и към същината на славянската ни и православна еднаквост. 

Недоумяваме на какво се дължи това паническо неспокойствие, разгърнато в Доклада, че руснаците заплашват европейския и международен мир и сигурност, че уголемяват зоните си на въздействие и че нахлуват с хибридни войни в " икономическата и културната сфера ". Защо е належащо да ни плашат с " опитите на непознати страни (т.е. Русия) за образуване на публичното мнение посредством дезинформация, пропагандни акции, медийна операция, потребление на обществените мрежи за лансиране на подвеждаща информация, финансиране на партии и популистки организации, начинания на популистки партийни водачи за манипулиране на група гласоподаватели и за предизвикателство на комплициране измежду популацията и други "

Изпълнителното бюро на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София се обръща към всички здравомислещи и национално виновни политически сили, цивилен организации и патриотично настроени наши съотечественици да се надигнем против поръчките за подобен рискован и антибългарски курс. 

Нека разсъдъкът на нацията победи!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР