Изпълнителното бюро на БСП в Перник призовава председателя на партията

...
Изпълнителното бюро на БСП в Перник призовава председателя на партията
Коментари Харесай

Пернишките социалисти призоваха Нинова да подаде оставка

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия в Перник приканва ръководителя на партията Корнелия Нинова да подаде оставка. Местните социалисти дефинират загубата на изборите като пагубна, а измежду аргументите за това те сочат разчистването на вътрешнопартийни сметки, налагането на водачи на кандидатските листи, непознати в обособените региони, както и витиеватите отговори за поддръжка за кандидатурата на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

" За цялото си битие левицата е била единствено един път трета – преди 20 години, когато на избори за първи път се яви Симеон Сакскобургготски с Национална движение „Симеон Втори". Дори и тогава обаче гласовете за Българска социалистическа партия бяха близо 800 000, т.е. съвсем два пъти повече от през днешния ден ", се споделя в публикувана до медиите позиция на локалното управление на Българска социалистическа партия.

Пернишките социалисти приканват ръководителя на партията Корнелия Нинова да поеме отговорност за дейностите си като подаде оставка и партийното й състояние да бъде прегледано от Националния съвет на Българска социалистическа партия. Освен това приканват за неотложно привикване на присъствено съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия и привикване на съвещание на 50-я Конгрес на партията.

Междувременно от пресцентъра на " Позитано " 20 оповестиха, че ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще организира тази събота и неделя срещи с общинските и регионални ръководители на партията по нейна самодейност.

Лидерът на левицата ще изслуша мнението на структурите за обстановката в страната след отминалите избори, и за държанието на парламентарната група на Българска социалистическа партия в 45-то Народно заседание.

На срещата ще бъде чута оценката им за изборните резултати и дейностите, които би трябвало да се подхващат оттук насетне за стабилизиране на партията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР