Изпълнителното бюро на БСП ще предложи на Националния съвет на

...
Изпълнителното бюро на БСП ще предложи на Националния съвет на
Коментари Харесай

Георги Гергов на път да бъде изключен от БСП

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия ще предложи на Националния съвет на партията Георги Гергов да бъде изключен от Българска социалистическа партия. Решението е било взето на днешното съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. Сред претекстовете са " жестоко нарушение на уставни правила, касаещи отговорностите на партийните членове ", съобщиха от пресцентъра на партията.  

Като претекст за изгонването на Гергов се употребява отчетът на работната група, управлявана от Кристиан Вигенин, основана във връзка противоуставното привикване на съвещание на Областния съвет в Пловдив, чийто ръководител е Гергов. Създадената работна група е провела срещи с Бюрата на общинските и районните партийни организации в Пловдив и региона, на които е било разисквано положението на организациите, трендовете в състава им, резултатите от извършените в последните години избори. Обсъдени били и взаимоотношението на Областния съвет с партийните организации, както и отношението към нередовно извършеното съвещание на Областния съвет.

" С държанието си Гергов уронва престижа на партията, не работи за обезпечаване на социална поддръжка на политиката ѝ и за одобряване на положителното ѝ име ", се показва в прессъобщението. 

Припомняме, че в края на 2020 година Гергов разгласи, че напуща Националния съвет на партията, като уточни за главен претекст отношението на лидерката Корнелия Нинова към президента Румен Радев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР