Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от решението за закриване

...
Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от решението за закриване
Коментари Харесай

БСП се разграничи от кмета на Перник

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия се разграничава от решението за закриване на Общинския трагичен спектакъл и съставите към Двореца на културата в Перник - Камерен оркестър, Духов оркестър и Народен оркестър. Това се споделя в известие на партията.

Културата като социална отговорност постоянно е била приоритет на социалистите в България. Това е залегнало в редица основополагащи правила на нашата партия и в провежданите политики до момента. Да градиш можеш да се окаже мудна и тежка задача, лишава години; да рушиш е необмислен акт, отнемащ единствено ден, акцентира Българска социалистическа партия в известието си.

Левицата акцентира, че е немислимо и неприемливо в община Перник, " където Българска социалистическа партия завоюва последните локални избори, даже да се подлага на полемика закриването на общински културни институции, които повече от столетие са част от градската културна история ".

ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия дефинира като неприемливо обществено декларираното обидно отношение на кмета на Перник по отношение на културните дейци и упорства управлението на община Перник да преразгледа решението си по отношение на закриването на културните институции и редуциране на техните чиновници.

Българска социалистическа партия отбелязва, че позицията е призната след голям брой реакции на културни дейци от цялата страна и е призната на 18 декември 2020 година от ИБ единомислещо.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР