Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от думите на президента

...
Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от думите на президента
Коментари Харесай

Ръководството на БСП се разграничи от оценка на Станишев за Борисов

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия се разграничава от думите на президента на ПЕС Сергей Станишев, че министър председателят Бойко Борисов работи като общественик, а не като политик, се споделя в известие до медиите, получено тази заран.

В него се споделя, че такава оценка е извънредно несъответстваща. " България е най-бедната и най-корумпирана страна в Европейски Съюз. Заради корупция не ни одобряват в Шенген. Потъпкана е парламентарната република, разделянето на управляващите и правовата страна. На дъното сме по независимост на словото. Заявяваме, че позицията на Българска социалистическа партия по отношение на политиката на Борисов и ръководеното от него държавно управление остава непроменена - те са нездравословни за България и смяната е нужна ", се показва в известието.

По-рано през седмицата Борисов разгласи, че номинирането на Станишев за претендент за съпредседател на Европейския парламент дружно с Манфред Вебер от Европейската национална партия е чест и горделивост за България и депутатите от ГЕРБ ще гласоподават за него. До там обаче не се стигна, откакто Станишев изиска кандидатурата му да бъде оттеглена, поради единството на ПЕС.

Напрежението сред управлението на Българска социалистическа партия и водача на партията на европейските социалисти стана очевидно през април, когато Корнелия Нинова предложи листа за евроизбирите, в която не присъстваше името на Станишев.

Опитът на тясното управление на партията обаче той да бъде отхвърлен от листата бе несполучлив и той въпреки всичко попадна на петото място в нея. В следствие, посредством преференции Станишев даже се издигна до второто място и още веднъж влезе в европейския парламент. Според социалисти по време на цялата акция са спирани изявите на Станишев както в огромните градове, по този начин и в медии.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР