Изпълнителното бюро на БСП проведе работна среща с областното ръководство

...
Изпълнителното бюро на БСП проведе работна среща с областното ръководство
Коментари Харесай

Корнелия Нинова в Сливен: Пари има, но не стигат до хората

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия организира работна среща с регионалното управление на БСП-Сливен и общинските ръководители на партията в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел.

" Направихме обзор на положението на общините и начертахме решения по наболелите за хората въпроси. Областта се нуждае от вложения и произвеждане. Средства има, само че изискванията лимитират достъпа до тях и парите не стигат до хората ", съобщи след срещата водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя означи, че от средствата по стратегия " Региони в напредък " се възползват единствено огромните, а по този начин стои и въпросът по Програмата за развиване на селските региони, където дребните обитаеми места също не могат да се включат поради наложените им ограничавания.

" Това задълбочава разликите, подтиква обезлюдяването на селата и концентрира хората в огромните градове. С сътрудниците обсъдихме вероятните решения. Те са две: или програмата " Региони в напредък " да се раздели на две - за огромни и за дребни, или Програмата за развиване на селските региони да разшири обсега си и към дребните. Регионалните разлики в България са едни от най-драстичните в Европа ", разяснява Корнелия Нинова.

На срещата беше изтъкнато, че кохезионната политика е ориентирана таман към превъзмогване на тези разлики и е неприемливо да не се употребява тази опция. Тези въпроси са част от платформата на Българска социалистическа партия за локалните избори. Участниците в срещата направиха извода, че развиването на произвеждане и занаят е един от най-силните тласъци за оставане на младежите в дребните общини и ще бъде приоритет за претендентите за кметове в област Сливен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР