Изпълнителното бюро на БСП излиза с изявление тази сутрин, с

...
Изпълнителното бюро на БСП излиза с изявление тази сутрин, с
Коментари Харесай

Ръководството на БСП отрича да сменя делегати за партийния конгрес

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия излиза с изказване тази заран, с което отхвърля изказвания за промяна на делегати от управлението на партията преди Конгреса на партията.

Припомняме, че точно това изказване и обвиняване насочиха преди пленума на Българска социалистическа партия, който през уикенда не съумя да събере кворум, социалистите Кирил Добрев и Костадин Паскалев .
 Кирил Добрев плаши Нинова: Бъди напрегнат!
Кирил Добрев плаши Нинова: Бъди напрегнат!

Над 50 делегати на Конгреса на Българска социалистическа партия са отстранени в прорез с устава, съгласно Костадин Паскалев

От ИБ на Българска социалистическа партия декларират, че самото управление на партията не може да сменя делегати, а това се прави само и единствено от общинските и районни конференции на локалните структури. Има едно делегатско място, което ще остане празно, защото титулярът е изключен от партията . Не се показва името на изключения от партията.

Промени е направила Видинската партийна организация, където цялото управление напусна партията преди предходните парламентарни избор и. Естествен развой е промяната и изпращането на нови делегати, които да участват на Конгреса.

Промени има и при пловдивските социалисти , където преди близо година е почнал цялостен цикъл доклади и избори в шестте региона на града. При цялостен цикъл доклади и избори се избират напълно нови органи, включително и нови делегати на Конгреса, което могат да създадат само и единствено локалните организации, прецизират от Българска социалистическа партия.

Останалите нови делегати са от локални структури и в единични случаи .

От Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия обобщават, че от над 950 делегати на Конгреса, измененията са по-малко от 5% и всички те са направени в сходство с Устава на Българска социалистическа партия.

ИБ на Българска социалистическа партия декларира: Лъжите и спекулациите целят дискредитиране на Конгреса, което ние няма да допуснем.
 Зимата провали пленума на Българска социалистическа партия
Зимата провали пленума на Българска социалистическа партия

Заседанието на Националния съвет на партията се пренасрочва за петък
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР