Изпълнителният съвет на Световната организация по туризъм към ООН свика

...
Изпълнителният съвет на Световната организация по туризъм към ООН свика
Коментари Харесай

Световната организация по туризъм гласува замразяване на членството на Русия

Изпълнителният съвет на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации свика изключително общо заседание в Мадрид, което през идващите дни ще гласоподава краткотрайно заледяване на участието на Руската федерация в организацията. Това оповестиха от пресцентъра на UNWTO. От организацията прецизират, че свикването на изключителна среща, на която ще се гледа искане за премахване на неин член, е казус в историята ѝ. Процедурата е провокирана по гледище на Колумбия, Гватемала, Литва, Полша, Словения и Украйна.

„ Войната в никакъв случай не е решение! И в този момент, и в никакъв случай. Очевидно е, че не всички са отдадени на този блян. По тази причина UNWTO и аз като гласът на организацията, би трябвало да бъдем ясни и ясни – в случай че сте член, сте зает с нашите правила, би трябвало да приемете нашите полезности. Ако член се опълчи на нашите цели, би трябвало да има последици ", акцентира Зураб Пололикашвили, общоприет секретар на UNWTO.

Агресията против Украйна е в несъгласие с Устава на Организация на обединените нации и опонира на главната цел на организацията, залегнала в член 3 от нейния правилник, който гласи, че " насърчаването и развиването на туризма способства за икономическото развиване, интернационалното съгласие, мира, разцвет и всеобщо ценене и съблюдаване на правата на индивида ", напомнят от пресцентъра. В известието се споделя още, че „ UNWTO застава напълно зад резолюцията на Общото заседание на Организация на обединените нации и гласуването на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида. Суверенитетът, политическата самостоятелност и териториалната целокупност на Украйна в границите на нейните интернационално приети граници би трябвало да бъдат поддържани и апелът на Организацията на обединените народи за спокойно разрешаване на спора би трябвало да бъде последван ”.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР