Изпълнителният съвет на МВФ одобри Програмата за наблюдение на Съвета

...
Изпълнителният съвет на МВФ одобри Програмата за наблюдение на Съвета
Коментари Харесай

МВФ мобилизира международни средства за Украйна с нова програма

Изпълнителният съвет на МВФ утвърди Програмата за наблюдаване на Съвета на шефовете (МППС) за Украйна, която ще помогне за стабилизиране на макроикономическата политика в страната, както и за привличане на нова донорска поддръжка. Това се споделя в формалното изказване на фонда, оповестено в понеделник, оповестява Укринформ .

" Четиримесечната стратегия МППС, утвърдена от управлението на МВФ, е предопределена да помогне на Украйна да поддържа непоклатимост, както и да катализира донорското финансиране в лицето на доста огромни потребности на платежния баланс и извънредно високи опасности “, се споделя в известието.

Основните действия на програмата обгръщат активизирането на приходите, както и възобновяване на вътрешния дългов пазар. Освен това се планува правенето на тактика за финансовия бранш, повишение на прозрачността и ръководството.

И макар че програмата не планува разпределяне на нови траншове, тя ще помогне за привличане на финансиране от други интернационалните донори през 2023 година

От 11 до 22 ноември задачата на МВФ, ръководена от Гавин Грей, организира онлайн полемики с украинските управляващи, обсъждайки основни детайли от програмата МППС. Още на 23 ноември страните оповестиха, че са постигнали авансово съглашение на равнище личен състав по програмата. Правилното осъществяване от Украйна на отговорностите по споразуменията ще й помогне да премине към новата стратегия на МВФ, която към този момент ще планува финансиране.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР