Изпълнителният председател на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев е

...
Изпълнителният председател на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев е
Коментари Харесай

Почина председателят на БСК Божидар Данев

Изпълнителният ръководител на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев е умрял през днешния ден, 28 май. Това оповестиха от организацията.

" Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес изгуби своя знак, индивидът, който отдаде целия си живот, цялата си сила, интелектуална и прочувствена мощ за построяването на едно по-добро и по-справедливо общество.

Страната ни изгуби един несклоняем дух, мислещ, търсещ, виждащ напред, в бъдещето.

Ние изгубихме един извънреден човек, който ни обединяваше, мотивираше и изграждаше като персони.

Споменът за него ще носим вечно в душите и сърцата си. Защото за нас Божидар Данев беше и остава на първо място Човек! ", оповестяват от БСК.

Божидар Данев е роден на 5 ноември 1939 година в София. През 1980 година постъпва на работа в Българската индустриална стопанска асоциация, която след измененията става БСК. Първоначална е специалист в направление " Икономически разбори ", с цел да стигне до поста ръководител на стопанската камара през 1993 година. На 15 февруари 2011 година Божидар Данев е определен за изпълнителен ръководител на БСК.

В разнообразни интервали от живота си Божидар Данев е бил основен изпълнителен шеф на Софийската фондова борса (1991-1997 г.), изпълнителен шеф на най-голямата лизингова компания в България " Интерлийз " АД (1995 - 2008 г.) и други.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР