Изпълнителният комитет на УЕФА удължи сроковете, касаещи правилото за финансовия

...
Изпълнителният комитет на УЕФА удължи сроковете, касаещи правилото за финансовия
Коментари Харесай

Отлична новина за Левски: УЕФА удължи сроковете, касаещи финансовия феърплей

Изпълнителният комитет на УЕФА удължи периодите, касаещи правилото за финансовия феърплей и лицензирането на клубовете за евротурнирите през идващия сезон. Промените дават време на изпадналия в сложна обстановка столичен гранд Левски.

Всички европейски клубове би трябвало да потвърдят, че към 31 юли и 30 септември нямат просрочени отговорности по прехвърляния, към чиновници и обществени или данъчни управляващи.

За заплахата за загуба на европейския лиценз предизвести бъдещият член на Надзорния съвет Петър Ганев. По думите му тя е обвързвана с настоящи отговорности.

Изпълнителният шеф на Левски Павел Колев посочи, че заплахата не е за 2020-21, а за идващ сезон. Той уточни, че сега настоящите отговорности, свързани с проблема, са над 3 милиона лв..

Наскоро мажоритарният притежател Наско Сираков разгласи, че клубът има задължения на стойност близо 24 милиона лв., като дължи 4.4 млн. лв. на Национална организация по приходите по съглашение за разсрочено заплащане, само че настрана има насъбрани нови 714 хиляди лв..

Те са свързани с неплащането на осигуровки и налози през последните три месеца, в които клубът изпадна в тежко състояние. Натрупването им крие опасност за повреждане на контракта с Национална агенция за приходите, който пък е значим за приемането на лиценз.

От УЕФА допълниха, че клубовете са задължени да дават информация за осъществени прехвърляния към 30 юни и 30 септември.

Според измененията през 2020 година няма да бъде правена оценка на финансовото положение на тимовете, като 2020 и 2021 година ще бъдат оценени като един интервал.

Така мониторингът за сезон 2020-21 ще обгръща финансовите 2018 и 2019 година. Мониторингът за 2021-22 година е продължен и обгръща четири отчетни интервала (финансови години, приключващи през 2018, 2019, 2020 и 2021 година).

От организацията оповестиха, че с измененията се пробват да облекчат финансово тимовете от въздействието на пандемията. В изказването си от УЕФА показват, че краткотрайните промени ще дадат повече време на клубовете да реагират при непредвидени загуби, ще обезпечат еластичност и в същото време ще подсигуряват, че тимовете ще продължат да извършват отговорностите си в точния момент.
 Над 5 хиляди са продадените билети за ЦСКА - Левски
Над 5 хиляди са продадените билети за ЦСКА - Левски

Сблъсъкът е в събота
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР