Изпълнителният комитет на Международния олимпийски комитет (МОК) препоръча да бъде

...
Изпълнителният комитет на Международния олимпийски комитет (МОК) препоръча да бъде
Коментари Харесай

МОК изхвърля Международната боксова асоциация от Токио, но боксът остава на Олимпийските игри

Изпълнителният комитет на Международния олимпийски комитет (МОК) предложи да бъде неразрешено на Международната боксова асоциация (АИБА) да провежда боксов шампионат на Олимпийските игри в Токио идващото лято, само че съобщи, че все пак боксът би трябвало да остане част от Игрите.

Сериозни корупционни кавги разклатиха реномето на АИБА в последните години, като по този метод бе сложено под въпрос и самото осъществяване на боксов шампионат в Токио, само че съгласно управлението на МОК би трябвало да бъде осъдена организацията, а не самия спорт. " Днешното решение бе взето в полза на спортистите и бокса ", разяснява президентът на МОК Томас Бах.

Очаква се рекомендацията на изпълнителното бюро на МОК да бъде публично призната на Общото заседание на организацията идващия месец. " МОК желае да обезпечи опция на боксьорите да изживеят своята фантазия и да вземат участие на Олимпийските игри в Токио, само че в това време да е сигурна, че АИБА ще понесе своите последици за дейностите си ", добави Бах.

Все още не е ясно кой и по какъв метод ще провежда боксовите шампионати за мъже и дами на Олимпиадата в Токио.

bnr.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР