Изпълнителният комитет на Международната федерация по вдигане на тежести (МФВТ)

...
Изпълнителният комитет на Международната федерация по вдигане на тежести (МФВТ)
Коментари Харесай

Пред Петел: Треньорът на Христо Христов с коментар за санкцията на щангистите

Изпълнителният комитет на Международната федерация по повдигане на тежести (МФВТ) в профил България от присъединяване във всевъзможни интернационалните състезания за една година поради неплатената санкция от 500 хиляди $

Това заяви организация ТАСС, като се базира на източник от изпълкома на федерацията, написа Блиц.

По-рано Българската федерация по повдигане на тежести беше отстранена в цялостен състав от участия поради позитивна допинг-проба на 11 щангисти, дадена през март 2015-а година. Тогава нашите състезатели дадоха позитивен тест от анаболния стероид станозолол. В хода на следствието стана ясно, че българските тежкоатлети са жертва на непозната неблежност.

Анализатори от Германия, които се занимаваха със случая, откриха, че станозололът, е бил прибавен в хранителка добавка в индустриални условия и българските щангисти, техните треньори и ръководители въобще не са подозирали за съществуването му. Но изпълнителният съвет на Международната федерация не позволи България до присъединяване с тима си по повдигане на тежести на Олимпийските игри в Рио де Жанейро и разгласи, че нашата федерация би трябвало да заплати санкция от 500 хиляди $.

България обаче апелира тази финансова глоба и даже в две от делата нашата федерация е спечелила. Президентът на Българската федерация Неделчо Колев пък е декларирал, че няма сходна информация и не има вяра сходна вест да почива на истаната.

На Изпълкома в Букурещ, който се организира в събота, бе решено още няколко федерации да бъдат изключени за избран период от надпревари. Това са Русия, Армения, Азербайджан, Беларус, Казахстан, Китай, Молдова, Украйна и Турция. Те няма дружно с България няма да вземат участие на международното състезание в Анахайм от 28 ноември до 5 декември.

Петел потърси треньора на европейския първенец Христо Христов, с цел да разбере дали освен това полежение неговият ученик ще взе участие на европейското за юноши до 20 години в Албания от 19 до 21 октомври.

" Аз нямам информация за подобно наказание. Доколкото зная, санкцията бе понижена на 250 000 $. Още не знам дали, в случай че има сходна глоба, тя влиза в действие за шампионата на юношите в Албания или по-късно ", съобщи Николов. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР