Изпълнителният комитет на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) ще създаде

...
Изпълнителният комитет на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) ще създаде
Коментари Харесай

Изпълнителният комитет на ФИГ създава специален фонд в подкрепа на спортисти и федерации

Изпълнителният комитет на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) ще сътвори специфичен фонд в поддръжка на спортисти и национални федерации, наранени от рецесията с ковид.

Изпълкомът на централата организира видеоконференция на 15 май, с цел да наблюдава обстановката, породена от пандемията COVID-19 и нейното влияние върху събитията по гимнастика.

ФИГ ще сътвори специфичен фонд за поддръжка на спортисти и национални федерации, наранени от икономическите последици от рецесията. Този фонд в размер на 400 хиляди швейцарски франка ще се ръководи от Фондацията за взаимност на ФИГ. Процедурите за кандидатстване за безплатни средства и критериите за допустимост ще бъдат тъкмо избрани и обявени скоро. Целта е някаква помощ да бъде предоставена без закъснение на тези, които се нуждаят най-вече.

В допълнение, всички федерации членки на ФИГ ще бъдат освободени от заплащането на годишния си членски импорт за 2020 година - това съставлява обща сума от 120 хиляди швейцарски франка. Както беше решено на предходното съвещание през април,

Изпълкомът още веднъж разиска дълготрайно вероятните разновидности за провеждането на 83-ия конгрес и изборите, които са планувани за октомври 2020 година в Анталия. Изпълнителният комитет се съгласи да извърши спомагателна оценка и да вземе решение на 15 юни. Междувременно, крайният период за подаване на кандидатури за обособените Технически комитети остава 20 май 2020 година.

Като част от тактиката за модернизиране на просветителните стратегии на ФИГ, Изпълкомът се съгласи да влага в създаването на платформа за електронно образование. Този план ще помогне да се интегрират другите наличия и принадлежности в една система и да ги създадат по-лесно налични. Той също по този начин би трябвало да даде опция за понижаване на разноските за организация и присъединяване в Академиите и други курсове и затова да им разреши по-добре да посрещнат възходящото търсене на тези стратегии.

Очаква се първата фаза на плана да бъде осъществена през 2021 година. Бяха доказани нови дати за 27-ото международно състезание по акробатика за мъже и дами в Женева (Швейцария). Световното състезание, което не може да се организира през май 2020 година заради здравната рецесия ще се състои от 18 до 20 юни 2021-а. То ще бъдат предшествано от надпреварите при по-малките възрастови групи от 9 до 15 юни.

Изпълкомът реши още, че няма да има младежки международни шампионати по художествена и спортна гимнастика през 2021 година, с цел да се избегне претоварването на календара. Следователно вторите издания на тези два международни шампионата ще бъдат планувани за 2023 година. След едногодишното отсрочване на Олимпийските игри в Токио, Изпълкомът утвърди смяна, направена в програмата за уредите по художествена гимнастика. Уредите за съчетанията при ансамблите за дами ще бъде същият през 2021-а, както и през 2020 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР