Изпълнителният директор на VW Херберт Диес предупреди за негативните влияния,

...
Изпълнителният директор на VW Херберт Диес предупреди за негативните влияния,
Коментари Харесай

Volkswagen: германската автомобилна индустрия може да последва съдбата на Детройт

Изпълнителният шеф на VW Херберт Диес предизвести за отрицателните въздействия, които ще понесе автомобилната промишлеността, откакто Европейски Съюз гласоподава още по-строги стандарти за излъчванията СО2, които ще влязат в действие от 2030 година

Диес употребява съпоставяне, което звучи доста мощно и стряскащо: немската автомобилна индустрия може да показа ориста на градове като Детройт или Торино, обрисувайки тъмна картина за бъдещето на градовете, които се крепят на огромните производители на коли.

“Ако погледнете към някогашните бастиони на автомобилната промишленост като Детройт или Торино, разбирате какво се случва на градовете, когато мощните в предишното корпорации и водещи промишлености се срутен,” декларира шефът на VW. “От днешна позиция възможностите немската автомобилна промишленост към момента да се подрежда след международния хайлайф след 10 години евентуално са 50:50,” добавя Диес.

Изказването му не стопира дотук, съгласно него „ акцията против самостоятелната мобилност”, както и „ съвсем истеричната полемика за азотните оксиди, засягащи няколко проблематични области в градовете ни”, заплашват самото бъдеще на автомобила.

Диес твърди също, че европейските цели за понижаване на излъчванията СО2 са прекомерно амбициозни, поставяйки прекомерно огромно напрежение върху производителите за бързо адаптиране. Диес счита, че през 2030 година по пътищата би трябвало да има повече електрически коли, в сравнение с немските автомобилни производители могат да си разрешат, с цел да може да бъдат посрещнати тези цели.

След като предизвести Европейски Съюз, че желанието да се понижат нездравословните излъчвания СО2 с 40% през 2030 година ще докара до загубата на 100 000 работни места във VW Group, министрите на околната среда в Европейския парламент се договориха за понижаване с 35%, въпреки повече от половината членове да показаха мнение, че са ОК с предварителната цел от 40%.

Германската организация VDA счита, че възбраната на мотора с вътрешно горене през 2030 година (това е мощно изказване, въпреки на процедура да е тъкмо по този начин, тъй като колите с ДВГ би трябвало да се продават в доста лимитирани бройки, с цел да не тежат върху цялостния СО2 отпечатък на моделната гама на даден производител) ще заплаши над 600 000 работни места в Германия, от които 436 000 ще са в автомобилното произвеждане и доставчиците за него.

Изчисленията на Volkswagen демонстрират, че, с цел да посрещне едно понижаване на излъчванията СО2 в Европа през 2030 година, делът на електрическите автомобили от общите продажби на компанията би трябвало да е 30%. Ако понижението е 40%, то половината продажби на VW би трябвало да са на електрически модели.

Сравнението с така наречен Motor City (Детройт) е доста красноречиво. През 2013 година великият в миналото град трябваше да разгласи банкрут, вследствие на който се трансформира в град-призрак.

Колко екологични са "зелените " коли сега

Suzuki и Mitsubishi изоставят дизела в Европа

Глобите за Volkswagen след „ Дизелгейт” доближиха $33 милиарда

Израел не разрешава стандартните коли през 2030 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР