Изпълнителният директор на Volkswagen Херберт Дийс Още по темата Volvo

...
Изпълнителният директор на Volkswagen Херберт Дийс Още по темата Volvo
Коментари Харесай

Volkswagen ще инвестира 50 млрд. долара за развитие на електрически коли

Изпълнителният шеф на Volkswagen Херберт Дийс

Още по тематиката
Volvo ще доставя на Uber самостоятелни коли от идната година

Шведският производител ще си партнира и с китайския конгломерат Baidu
3 ное 2018
Българският производител на електрически автомобили Sin Cars възнамерява да излезе на борсата

Компанията желае да набере 20 млн. лева и да сътвори поделение за градски товарни електрически автомобили
31 окт 2018
Tesla излезе на облага за трети път в историята си

Акциите на компанията скочиха с 14% след оповестяването на резултатите за третото тримесечие
25 окт 2018 Германската група Volkswagen разгласи желанията си да се трансформира в най-печелившия производител на коли през идващото десетилетие. За да се случи това, компанията ще влага общо 50 милиарда $ в разработка на нови модели електрически коли, самостоятелни коли и други услуги до 2023 година Volkswagen също по този начин ще задълбочи съдействието си с американския колос Ford. Намеренията на компанията бяха оповестени от изпълнителния шеф на компанията Херберт Дийс по време на конференция във Волфсбург, родното място на Volkswagen. В края на седмицата надзорният съвет на колоса утвърди петгодишната капиталова тактика.

Дийс съобщи още, че се надява на образуването на нова договорка с Ford до края на тази година, като главният фокус в нея би трябвало да бъде върху колите за всеобщия пазар. Той добави, че договорът не планува обединение с американската компания и Volkswagen няма проекти да купи дял от нея.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Евтини електрически коли

Основният проблем пред електрическите коли сега съгласно Volkswagen е относително недостъпната им цена. Масовото произвеждане обаче ще разреши на колоса да понижи разноските си за една електрическа кола до тези за една дизелова такава. " С допустимо максимален мащаб, мисля, че ще се превърнем в най-печелившата компания в света ", разяснява Дийс.

Бордът на шефовете на компанията към този момент гласоподава по-големи разноски, с цел да стартира Volkswagen всеобщо произвеждане на електрически коли в Европа. Планът е най-радикалната смяна за компанията от началото на дизеловия скандал през 2015 година насам. Той включва преоборудване на три завода в Германия, както и разглеждането на нови съглашения с компании, които създават акумулатори за коли.

Общо Volkswagen възнамерява да вдигне продуктивността на заводите си с 30% до 2025 година Това ще се случи, като стартира да създава коли от разнообразни марки под шапката си на едни и същи поточни линии. " Volkswagen би трябвало да стане по-ефикасна, по-продуктивна и по-печеливша, с цел да остане конкурентоспособна в бъдеще ", сподели още Дийс. Компанията ще строи цех в Източна Европа, само че още не е избрала страната

Ръководството на немската група реши да построи нов цех в Източна Европа, само че още не е несъмнено в коя страна ще бъде. Там ще бъде преместено производството на някои модели на Škoda и Seat (предполага се, че става дума за Škoda Karoq и Seat Ateca). Заводът на Škoda в Квасини, който е покрай границата с Полша, ще поеме от 2023 година производството на Volkswagen Passat. Това оповестиха няколко осведомителни организации след съвещанието на надзорния съвет в края на предходната седмица, на което беше избрана тактиката за развиване в идващите 5 години.

Преди седмица деловият ежедневник Handelsblatt заяви за идното разбъркване на производството, като уточни измежду евентуалните страни за новия цех България и Турция. Решението би трябвало да значи, че изборът къде в Източна Европа да се строи дружество би трябвало да се вземе относително бързо, с цел да бъде построено то в точния момент за прекачване на производството от Квасини.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР