Изпълнителният директор на Volkswagen Хърбърт Дис заяви, че неговата компания

...
Изпълнителният директор на Volkswagen Хърбърт Дис заяви, че неговата компания
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на Volkswagen не очаква рецесия в Германия

Изпълнителният шеф на Volkswagen Хърбърт Дис съобщи, че неговата компания не е застрахована против забавянето на международната стопанска система. "Някои от световните пазари в действителност са в криза. Все още няма същинско икономическо възобновяване в Китай ", съобщи Дис в изявление за CNBC.

Германският авто производител е съумял значително да отбрани своя пазарен дял посредством образован маркетинг, както и муден растеж на продажбите в Съединени американски щати, означи още изпълнителният шеф на компанията. През юли Volkswagen Group разгласи, че оперативната й облага за първото полугодие е повишена с 10% до 9 милиарда евро. Освен това неотдавна компанията сподели първия си всеобщ електрически автомобил, с който стартира нова епоха в промишлеността, ориентирана към съществуването на повече транспортни средства с нулеви нездравословни излъчвания. Моделът Volkswagen iD.3 бе показан на автосалона във Франкфурт, а първите коли ще бъдат разполагаем на клиентите в средата на идната година.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи през май, че някои вносни коли и елементи съставляват опасност за националната сигурност, само че отсрочи решението за налагане на вносни мита на европейските коли, давайки повече време за търговски договаряния. По този мотив изпълнителният шеф на Volkswagen съобщи, че митата не улесняват живота и че немската угриженост зависи от ниските търговски бариери за опазване на маржовете. Дис добави, че Volkswagen би желал комерсиалните закани да изчезнат през идващите месеци, само че не чака това да се случи. Той уточни, че не чака криза в Германия.

"Ние сме на цялостен работен ден, имаме нови пазари, имаме доста технологии и нововъведения, които навлизат на пазара, нови бизнес концепции, тъй че не чакам криза в бъдеще ", сподели Дис.

Германската стопанска система през второто тримесечие на годината сподели криза на фона на намаляващия експорт. Брутният вътрешен артикул през април-юни се намали с 0.1%, откакто се увеличи с 0.4% през януари-март. Правителството чака икономическият напредък да се забави до 0.5% тази година по отношение на 1.5% през миналата година. Напрежението в международната търговия, забавянето на световния стопански напредък и рисковете, свързани с Брексит, се отразяват отрицателно на външното търсене, създавайки опасности за най-голямата стопанска система в Европа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР