Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков коментира актуалните теми около

...
Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков коментира актуалните теми около
Коментари Харесай

Пламен Марков: ЦСКА се развива стъпка по стъпка

Изпълнителният шеф на ЦСКА Пламен Марков разяснява настоящите тематики към клуба, както и измененията в БФС. Той беше посетител на събието, което събра в Централният боен клуб митове на ЦСКА от всички типове спорт, спортни деятели и почитатели по случай два юбилея - 30 години от полуфинала за КНК против Барселона и 10 години от основаването на Сдружение "Червени сърца ".

"Разбирам любознанието на всички наши почитатели по повод развиването на нашия клуб, само че не мога да кажа нови и значими неща, като се изключи че се работи по план за съществена реорганизация на стадион "Българска войска ". Когато най-хубавият план, който бъде определен и утвърден, то той ще бъде импортиран и ще бъде одобряван от другите институции. Това си е процедура, която продължава дълго време, зависи от законовото време, не зависи от ЦСКА ", разяснява Пламен Марков.

"Ние сме дали поръчка за реновирането на стадиона, посочили сме нашето предпочитание като такава процедура, взети са всички ограничения, с цел да се мине на гласоподаване в Министерски съвет. Сега би трябвало да имаме самообладание, в края на пролетта може да се стигне до строителни действия ", добави той.

"Знаете, че стадион "Българска войска ", както и базата в Панчарево са благосъстоятелност на Министерството на младежта и спорта ".

"За огромно страдание честваме събития значими и значими от нашата история. Преди няколко години бяхме на прага дали да съществуваме или не, с помощта на нашите притежатели, които вложиха една голяма сума, клубът сега е без финансови отговорности и взе участие в Първа професионална лига. Всички желаем да виждаме ЦСКА, който да е водещ в българския футбол, само че виждате с поредните стъпки, които вършим, с реконструкцията на стадиона, развиваме една база, което е значимо. Не може без база, ние да създадем професионален тим, който да имаме отбор, който да бъде в Шампионска лига, а да нямаме стадион, развиваме се малко по малко. Постепенно построяваме клуба ", добави Марков.

"Критикувал съм аргументирано това управление, оказах се неприятен оракул и събитията се случиха. Надявах се да греша, само че действителностите са такива. На последния Конгрес участвах като пратеник от ЦСКА, потеглих си отчаян, 80 % от делегатите на Конгреса не ги познавах и даже не съм ги виждал. Делегатите бяха пристигнали да гласоподават за своя любимец, а никой на практика не се вълнува от развиването на футбола ", добави той във връзка промяната в управлението на БФС.

"Убедих се, че хората в българския футбол нямат потребност от никаква смяна. Това се видя на последния Конгрес. Ако желаеме нещо да създадем положително, ние би трябвало да поправяме личното си ръководство, на футбола като цяло, с цел да може нашият футбол да разчита на едно по-добро бъдеще ", сподели още Марков.

"Ние не може да се съпоставяме с огромните футболни сили, ние нямаме икономическия капацитет, с цел да си купим играчи от високо европейско равнище. Ние разполагаме с нашите деца, 7-8 годишни, ние би трябвало да стартираме от децата, с една по-различна работа, методически издържана, имам възприятието, че в нашите ДЮШ се работи с методика от преди 30-40 години, би трябвало да създадем условия, терени, които да са подобаващи, освен за един-два клуба, а за цялата страна. През тези 12-13 години бяха използвани едни от най-големите имена в българския футбол ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР