Изпълнителният директор на ЦСКА – Филип Филипов, се присмя на

...
Изпълнителният директор на ЦСКА – Филип Филипов, се присмя на
Коментари Харесай

Филип Филипов: Държавен отбор? Само ЦСКА плаща за своите бази

Изпълнителният шеф на ЦСКА – Филип Филипов, се присмя на лансираната от известен състезателен публицист теза, че тимът е държавен.

Това се случи на конференция на стадион „ Българска войска “, на която Фичо показа Стоян Орманджиев, който също ще има управителна служба в клуба.

„ ЦСКА не е държавен тим. Това са нелепи неща. ЦСКА си заплаща наем за стадиона, на който играе мачовете. Този наем е 100 хиляди лв. на месец. Не знам различен тим да заплаща наем. На други тимове даже им се заплащат консумативи и налози “, показа през смях на това изказване Филипов.

„ Хубавите неща, протичащи се в клуба се стават едно след друго. В началото на седмицата станахме притежатели на стадиона дружно с страната. От през вчерашния ден клубът има и нов съсобственик – фондация. Семейство Ганчеви си резервира 40% от акциите, фондацията също има 40%, а легендата Христо Стоичков има 20% “, изясни Фичо.

„ Най-важната крачка за стадиона беше да се учреди дружесто с страната. Основна заслуга за това има семейство Ганчеви, които поставиха доста старания през последните години. Искам да благодаря и на министър Лечева, без чиято помощ това няма да се случи. Бюджетът за стадиона е обезпечен. Той най-вероятно ще бъде надвишен от първичната рамка – 80-90 милиона поради инфлацията. Ние обаче сме готови за това и няма да ни попречи. Искам да кажа на „ алената “ общественост, че стадионът ще е от най-голям клас. Феновете би трябвало да са спокойни. “

Снимка: БГНЕС

„ Смятам, че пречката за сдружението беше политическата конюнктура. При министър Василев концепцията беше една, в този момент е друга. Мисля, че политическата конюнктура пречеше. Не мога мога да кажа с акуратност “, Филипов отговори на въпрос за какво се е забавил градежът.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР