Изпълнителният директор на Царско село Иво Андреевски даде пространно интервю

...
Изпълнителният директор на Царско село Иво Андреевски даде пространно интервю
Коментари Харесай

Иво Андреевски: Царско село не развява белия флаг

Изпълнителният шеф на Царско село Иво Андреевски даде просторно изявление пред формалния уебсайт на клуба, в което приказва за ситуацията в тима, зимната подготовка и задачите на „ царете” напролет.

Преди няколко дни клубът реализира исторически първи произлязъл трансфер. Клубът се раздели с огромната си звезда Родни Антуи, който за няколко месеца в София, впечатли с изявите си.

Ето какво показа Иво Андреевски:

Г-н Андреевски, изпращате сполучлива седмица за Царско село – направихте първи огромен произлязъл трансфер и победихте Урал. Как приемате тези събития?

Приемаме ги с наслада и задоволство. Това е венец на работата, която свършихме последните месеци. Продадохме Родни Антуи в Египет и всички в клуба му пожелаваме триумф и нека развие кариерата си. Играхме контрола с първокласен клуб от първа съветска лига. Показахме добра игра и закономерно победихме.

Родни Антуи дойде като свободен сътрудник, съумя да покаже своите благоприятни условия в българското състезание. Имаше ли други предложения с изключение на тази от Египет?

Да, ние сме клуб със скромни благоприятни условия. Нямаме опция да купуваме играчи. Родни за няколко месеца съумя да се наложи в тима и да покаже неща, които очевидно бяха оценени от клуба, който го закупи. Интерес имаше от други клубове, само че египтяните бяха най-настоятелни. Имаше запитвания от български тимове, само че нищо съществено и съответно. Трансферът е реалност и гледаме напред.

Уесли Ната е различен състезател към, който има интерес. Готови ли сте да се разделите с още от водещите играчи?

Имайки поради сериозността на запитванията по отношение на Ната не сме склонни да се разделяме с него. Смятам, че Уесли има още какво да покаже по този начин, че да впечатли възможни бъдещи клубове, които желаят да го имат и за в този момент остава при нас.

Доста хора ще кажат, че сте развели бялото знаме с продажбата на Антуи. Как ще им отговорите?

Нищо сходно. Ние сме непретенциозен клуб. Разчитаме на такива прехвърляния да развиваме млади и играчи и по този начин да си оказваме помощ в издръжката. Селекцията не е спряла. В околните дни ще притеглим 1-2 нови играчи, които да подсилят отбора и да можем да заличим празнотата от Антуи.

Очаквахте ли, че толкоз бързо може да извършите подобен добър трансфер?

Още с идването на Антуи той сподели, че е едно момче, макар младата възраст, е приключен експерт. Отношение към работата, общуването. Всичко беше на равнище и незабавно разбрахме, че го чака положително бъдеще.

Много хора ще кажат, че притегляте повече чужденци. Каква е политиката на клуба?

Не разделяме футболистите на българи и чужденци. Това, което можем да си позволим е да привличаме млади играчи и да ги развиваме. Нещото, което може да сложим на масата е базата, която имаме и изискванията за развиване. Така всичко е в техните ръце. Царско село няма да спре да притегля млади играчи и да ги развива.

Очаквате ли този трансфер да покаже на други играчи, че Царско село може да продава и те да идват по-лесно?

Да, опитваме се да създадем Царско село марка. Да бъде притегателно място за млади футболисти, които имат съществено отношение, хъс за работа и предпочитание за развиване. В последна сметка и двете страни би трябвало да бъдат заинтригувани и задоволени, с цел да се получат нещата.

В края на сезона имаше по-сериозна замяна на играчите, които играха през есента. Мислите ли, че Никола Спасов ще има време да обиграе новите играчи, с цел да оцелеете?

Никола Спасов е умел треньор. Раздялата със упоменатите играчи се случи бързо, само че това беше визията на управлението на клуба и визията за по-нататъшно развиване включваше освобождението на тези играчи и привличането на нови.

Очаквахте ли толкоз мощна игра против Урал?

Да, в действителност момчетата демонстрираха една добра игра. Трябва да кажем, че сме при започване на подготовката. Вложиха се с цялата воля и уменията, които имат. Изиграха един страховит мач. По нищо на терена не личеше, че разликата в бюджета е 10-15 пъти. Това на терена не се видя. Царско село контролираше мача от самото начало и справедливо победихме.

Правите ли сметки какво ще е належащо в шампионата, с цел да се избави тима?

Няма тим, който да не си прави сметки. Това по-скоро би ни изиграло неприятна смешка. Трябва да се приготвяме и с положителните игри ще дойдат и точките.

Колко нови играча да чакаме да привлечете?

По всяка възможност двама или трима нови. Пак споделям, че ние не разделяме играчите на българи и чужденци, само че това, което ни дава задграничния пазар удовлетворява нашите потребности. На нас ни е доста по-лесно да притеглим българи от позиция на финанси и акомодация. Фактът, че привличаме чужденци приказва за вакум, който има на българския пазар. Ние към този момент привлякохме няколко български момчета. Ще получат идентичен късмет с другите, само че всичко зависи от тях.

Доволни ли сте от изискванията в Кипър?

Да, изискванията са доста положителни. Случихме и на хубаво време, хубави терена и най-важното е, че срещаме класни съперници.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР