Изпълнителният директор на Топлофикация София подаде оставка, съобщиха от дружеството.

...
Изпълнителният директор на Топлофикация София подаде оставка, съобщиха от дружеството.
Коментари Харесай

Топлофикация София с нов директор

Изпълнителният шеф на " Топлофикация София " подаде оставка, оповестиха от сдружението. Инж. Кремен Георгиев самичък е изискал пълномощията му да бъдат прекъснати. Решението му е било разисквано авансово с Надзорния съвет, който е подхванал дейности за обезпечаване естественото действие на сдружението.
Надзорният съвет на " Топлофикация София " е приел единомислещо подадената оставка и е утвърдил за нов изпълнителен член на Управителния съвет Александър Александров.
Смяната на изпълнителния шеф на " Топлофикация София " идва няколко месеца откакто " Булгаргаз " заведе дело против сдружението за дължими 35 млн. лв. за доставен природен газ. Сумата е част от общ дълг за над 120 милиона лв., който бе насъбран единствено за година.
Общо задълженията на столичната топлофикация са за над 800 млн. лв., разгласи през юли Столичният общински съвет. Като вид за избавление той разпореди на " Топлофикация София " да търси интернационален съветник, който да извърши оценка на настоящето състояние на сдружението, юридически разбор, както и стопански и софтуерен одит. До март 2020 година сдружението би трябвало да показа този разбор, с който да се дефинира посока за стабилизиране и най-много за софтуерна рационализация.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР