Изпълнителният директор на TikTok Кевин Майер съобщи, че напуска широко

...
Изпълнителният директор на TikTok Кевин Майер съобщи, че напуска широко
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на TikTok подаде оставка след натиска на Тръмп

Изпълнителният шеф на TikTok Кевин Майер заяви, че напуща необятно известната обществена платформа.
Оставката му идва, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че видеоприложението може да се употребява за шпиониране на американците и стартира политически напън против китайската компания.
В писмо до чиновниците Майер споделя: „ Искам с натежало сърце да ви уведомя, че взех решение да напусна компанията “.
От видеоприложението обявиха, че ще оспорват в съда административното решение на Доналд Тръмп за възбрана на известната китайска услуга, откакто Вашингтон съобщи, че тя е опасност за националната сигурност.
След повишението на напрежението сред двете най-големи стопански системи в света, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че TikTok може да бъде употребен от Китай за следене на местонахождението на федерални чиновници, основаване на секрети досиета на хора за изнудване и осъществяване на корпоративен шпионаж.
На 6 август американският президент подписа изпълнителна заповед, даваща на американците 45 дни да спрат да вършат бизнес с китайската компания-майка на TikTok – Bytedance.
TikTok неведнъж отхвърли да е опасност за сигурността на Съединени американски щати, а Пекин дефинира възбраната на Тръмп като политическа операция.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР