Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск обяви, че компанията съкращава

...
Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск обяви, че компанията съкращава
Коментари Харесай

След SpaceX, Tesla също уволнява масово служителите си

Изпълнителният шеф на Tesla Илон Мъск разгласи, че компанията редуцира 7 % от своите чиновници на цялостно работно време, с цел да понижи разноските и да усили облагите. Той разкри, че въпреки че Tesla ще осъществя втора поредна тримесечна облага, тя ще бъде по-малка от това, което компанията е спечелила през последното тримесечие. През последните години Tesla доста усили работата си, с цел да се опита да извърши стотици хиляди поръчки.
„През предходната година нараснахме с 30 %, което е повече от това, което можем да поддържаме на поточната линия,“ сподели Мъск, добавяйки, че компанията ще резервира най-критичните за нея чиновници и подизпълнители.

Tesla ще би трябвало да направи тези съкращения, като в същото време усили индустриалния ритъм на Model 3 и ще направи доста усъвършенствания в индустриалния инженеринг през идващите месеци,“ сподели той в обществено писмо до чиновниците.

По-големият размер и подобренията в индустриалния дизайн са от решаващо значение за Tesla, с цел да реализира икономии от мащаба, нужни за производството на Model 3 със общоприетия пробег (300 километра), общоприет интериор на 35 000 $ и към момента да бъде на облага.

SpaceX на Мъск също разгласи неотдавна, че ще освободи 10 % от работната си мощ, с цел да финансира други планове. След постигането на триумф с двете компании, Мъск в този момент наподобява решен да харчи по-малко. Миналото лято Tesla разгласи, че ще уволни до девет % от работната си мощ, откакто производството на Model 3 стартира да се движи в правила. В този миг компанията имаше 46 000 чиновници, тъй че спомагателните съкращения изглеждаха неизбежни, като се има поради, че продажбите на Tesla към момента са по-ниски от другите производители.

„Има доста компании, които могат да предложат по-добър баланс сред професионалния и персоналния живот, тъй като те са по-големи и по-зрели или в промишлености, които не са толкоз конкурентни“, споделя Мъск. „Опитът за създаване на налични чисти енергийни артикули в огромен мащаб наложително изисква извънредно изпитание и безмилостна креативност, само че триумфът в нашата задача е от значително значение, с цел да се подсигурява, че бъдещето е положително, тъй че би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да реализираме идеята.“
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР