Изпълнителният директор на Tesla Илън Мъск навлече множество проблеми на

...
Изпълнителният директор на Tesla Илън Мъск навлече множество проблеми на
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието в САЩ разследва Tesla

Изпълнителният шеф на Tesla Илън Мъск навлече голям брой проблеми на компанията си поради пропадналия проект за евакуиране от борсата

© Stephen Lam Още по тематиката
SpaceX ще изпрати японски милиардер към Луната

Първият " космичен " екскурзиант ще лети на строящата се ракета BFR не по-рано от 2023 година
18 сеп 2018
Пожар в завода на Tesla в Невада повдигна терзания за нов проблем с доставките

При случая не е имало потърпевши, а заводът е възобновил работа няколко часа по-късно
17 сеп 2018 Компанията за електрически коли Tesla към този момент се проверява от министерството на правораздаването в Съединени американски щати, написа Financial Times. Причината се крие в изказванието на Илън Мъск от началото на септември, че е обезпечено финансирането за евакуиране на компанията от борсата. Мъск направи коментара на 7 август с къс пост в обществената мрежа Twitter. Сега Tesla е получила " покана да съобщи документи по лично предпочитание ", като в известие към медиите от компанията натъртват, че няма " призовка, искане за очевидци или други официални процеси " от страна на федералните управляващи.

" Уважаваме желанието на министерството да получи информация и считаме, че всичко ще бъде решено бързо, откакто получат желаната информация ", разясниха още от компанията.

Трупащи се проблеми

С туита си от началото на август Мъск навлече доста проблеми освен на себе си, само че и на цялата компания. Основателят на компанията се отхвърли от желанията си да направи Tesla още веднъж непублична, откакто предложи това да се случи на цена 420 $ за акция и с думите, че " финансирането е обезпечено ". В спомагателен пост Мъск добави, че " към този момент има утвърждението на вложителите ".

Още при оповестяването на желанията си Мъск породи подозрения за манипулиране на цената на акциите, които се подвигнаха с 8.5% на 7 август, само че от този момент насам са изгубили 25% от цената си. Илън Мъск от дълго време подлага на критика спекулантите, които залагат против цената на акциите на компанията, което в допълнение подхрани подозренията за това дали в действителност е имал планове да смъкна Tesla от борсата.

Разследването от федералното държавно управление не е единственият проблем за Tesla. Комисията по фондови тържища и скъпи бумаги в страната към този момент има настрана следствие заради същите аргументи. Срещу компанията са ориентирани и няколко частни каузи от вложители.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР