Изпълнителният директор на Tesla е дарил общо малко над 5

...
Изпълнителният директор на Tesla е дарил общо малко над 5
Коментари Харесай

Мъск дарил 5 млн. акции на Tesla за благотворителност

Изпълнителният шеф на Tesla е дарил общо малко над 5 млн. от акциите на компанията за щедрост в границите на 10 дни миналата година, става ясно от документи, подадени в Комисията по скъпите бумаги и тържищата в Съединени американски щати.

В интервала 19-29 ноември 2021 година Илон Мъск е раздал акции, чиято стойност тогава се е равнявала на 5,74 милиарда $, пресмята „ Ройтерс “. Не е ясно обаче кой е получателят.

Дарението се е случило в миг, в който милиардерът продаде акции на стойност 16,4 милиарда $, откакто при започване на ноември разгласява анкета за потребителите на Twitter, в която попита да продаде ли 10% от каузи си в компанията за електрически коли.

Отново в обществената мрежа той показа, че ще заплати над 11 милиарда $ налози през 2021-ва поради упражняването на варианти за акции, изтичащи тази година.

Анализатори разясниха, че ще има данъчни облекчения за Мъск, който евентуално подарява акции на Tesla, защото акциите, дарени за щедрост, не подлежат на налог върху финансовите облаги, както би се случило при продажба.

„ Данъчните му облекчения биха били големи “, сподели Боб Лорд, помощник в Института за политически проучвания, който учи данъчната политика. Специалистът предвижда, че Мъск ще спести сред 40 и 50% от налога от 5,7 милиарда $ при избрани условия. Лорд счита, че милиардерът може да е внесъл акциите на медиатори като „ фондове, съветвани от донори “, а не непосредствено на благотворителни групи.

Всъщност Мъск е вторият максимален донор в Америка след Бил Гейтс и Мелинда Френч за предходната година съгласно данни от Chronicle of Philanthropy. Той и създателят на Amazon – Джеф Безос, са дарили по-малко от 1% от чистата си стойност, до момента в който Уорън Бъфет и Джордж Сорос са дали повече от 20% до началото на септември съгласно американския „ Форбс “.

Мъск е президент на фондация на неговото име, предлагаща безплатни средства за „ създаване на безвреден изкуствен интелект в интерес на човечеството “, наред с други дела, съгласно информацията на формалния уеб страница на институцията.

Миналата година Мъск и фондацията предложиха награди от 100 млн. $ за тези, които могат да измислят технология за унищожаване на въглерода от атмосферата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР