Изпълнителният директор на Tesco Великобритания - Чарлс Уилсън се оттегля

...
Изпълнителният директор на Tesco Великобритания - Чарлс Уилсън се оттегля
Коментари Харесай

Шефът на най-голямата търговска верига на Острова се оттегля

Изпълнителният шеф на Tesco Англия - Чарлс Уилсън се отдръпва от управителния съвет на компанията, откакто е диагностициран с онкологично заболяване, оповестява BBC.

Уилсън е някогашен началник на търговеца на едро на храни Booker. Той стана част от борда на Tesco в Обединеното кралство откакто веригата супермаркети погълна Booker през март в договорка за 3.7 милиарда паунда.

Уилсън към този момент се е подложил на лекуване, което на този стадий наподобява сполучливо. Въпреки това, той би трябвало " да остане внимателен за възобновяване си ".

Уилсън ще остане в изпълнителния комитет на Tesco и ще се концентрира върху ръководенето на бизнеса на Booker. Той ще продължи да рапортува на основния изпълнителен шеф на Tesco Дейв Люис.

Джейсън Тари, който сега е основен продуктов шеф на групата, ще стане изпълнителен шеф на Tesco Англия. Промените влизат в действие на 16 юли.

" След интервенция за премахване на сливиците през април тази година, Чарлз Уилсън е диагностициран с рак на гърлото. През май и юни той е подложен на ежедневна лъчева терапия ", оповестяват от Tesco в изказване.

Booker е най-големият търговец на едро на храни в Обединеното кралство, когато е обхванат от Tesco. Въпреки опасенията, че съглашението би понижило конкуренцията, то беше утвърдено от английските регулатори.

Наскоро Tesco разгласи, че възнамерява " стратегически съюз " с френския колос Carrefour.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР