Изпълнителният директор на столичното общинско дружество Чистота Искър Юлиян Методиев

...
Изпълнителният директор на столичното общинско дружество Чистота Искър Юлиян Методиев
Коментари Харесай

Шефът на Чистота Искър” е уволнен заради договор с Вълка

Изпълнителният шеф на столичното общинско сдружение " Чистота Искър " Юлиян Методиев е отхвърлен от служба поради нарушавания при ръководството на сдружението, оповестиха за Дарик от Столичната община.

Решението е взето в хода на инспекцията за активността на сдружението, която стартира откакто от групата на Българска социалистическа партия в Общинския съвет на София желаеха уточнения за какво " Чистота Искър " е сключвало контракти за наем на техника в размер на 12 милиона лв. с компании, една от които Грийн Партнърс на Румен Гайтански - Вълка.

Юлиан Михайлов беше отхвърлен при започване на годината и на негово място сега е Стефан Пейков, напомнят от общината.

Според финансовият доклад на Общинското сдружение " Чистота Искър " за 2018-а година разноските на " Чистота Искър " за външни услуги са в размер на 12 милиона и 100 хиляди лв. . Защо огромна част от тях са отишли за наем на техника от компания Грийн Партнърс, благосъстоятелност на шумно отстранения от почистването на София преди 12 години предприемач Румен Гайтански Вълка? Това попита общинският консултант от Българска социалистическа партия Милка Христова в Столичния общински съвет преди седмица.

Започналата инспекция на Столичната община демонстрира, че такива контракти са сключвани и че има " основни пропуски в ръководството на сдружението ", които са довели и до отстраняването на изпълнителния му шеф Юлиян Методиев. " Чистота Искър " дава отговор за почистването на регионите " Красно село ", " Красна Поляна " и " Люлин ". Като концепцията на администрацията е до 2020-а година почистването и сметосъбирането на цяла София да се поеме от общинското сдружението.

Резултатите от инспекцията на " Чистота Искър ще бъдат предадени на способените институции, оповестяват още от Общината.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР