Изпълнителният директор на столичното общинско дружество “Чистота Искър” е отстранен

...
Изпълнителният директор на столичното общинско дружество “Чистота Искър” е отстранен
Коментари Харесай

Шефът на Чистота Искър е уволнен заради договора с Вълка

Изпълнителният шеф на столичното общинско сдружение “Чистота Искър” е отхвърлен от служба, заяви Столичната община, представена от “Дарик “. Съобщението идва няколко дни, откакто се разбра за контракта на компанията с компанията на някогашния концесионер на чистотата в София Румен Гайтански – Вълка. В момента началник на общинското сдружение е Стефан Пейков, който беше назначен при започване на тази година на мястото на освободения от общинския съвет Юлиан Михайлов.

Решението за отстраняването на ръководителя на “Чистота Искър “ е взето след инспекция, която е посочила, че има основни пропуски в ръководството на сдружението, допълват от Столичната община.

Преди 12 години компаниите на Румен Гайтански бяха монополисти в събирането на боклука в столицата. После договорите с тях бяха прекъснати, когато кмет на София беше Бойко Борисов. Тогава Борисов обществено съобщи, че прави всичко допустимо " да се освободим от Вълка в София ".

Сега се схваща, че Вълка се завърнал в чистенето на столицата през " задния вход " посредством сдружението си " Грийн партнърс ". То дава чартърен техника на общинската компания " Чистота Искър ", с цел да може тя да обслужва регионите " Люлин ", " Красно село " и " Красна поляна ". За тези бизнес връзките алармира общинският консултант от Българска социалистическа партия Милка Христова по време на приемането на годишните доклади на общинските сдружения.

Според нея обществените средства, които " Чистота Искър " получава от общината за почистването на кварталите, действително изтичат в частната компания с краен притежател Румен Гайтански. " Чистота Искър " дава над 12 млн. лв. за външни услуги, в това число за наем на техника от Гайтански. В същото време за чистенето на трите квартала през предходната година сдружението регистрира доходи от 11.278 млн. лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР