Изпълнителният директор на столичната болница Св. Иван Рилски д-р Дечо

...
Изпълнителният директор на столичната болница Св. Иван Рилски д-р Дечо
Коментари Харесай

Извънредно! Вижте кой ще бъде новият шеф на Здравната каса!

Изпълнителният шеф на столичната болница „ Св. Иван Рилски ” доктор Дечо Дечев ще е евентуалният нов шеф на Националната здравноосигурителна каса. Д-р Дечев е претендентът на ГЕРБ за поста, който неотдавна бе освободен от инфекциониста проф. Камен Плочев.

Информацията към момента не е доказана публично, само че срокът, в който партиите трябваше да излъчат свои претенденти, изтече до края на работния ден в понеделник. Според осведомени изборът на доктор Дечев не е неочакван, а е логически, защото въпросният претендент се схваща добре със заместител – здравния министър Жени Начева, която е и ръководител на надзорния съвет на касата, осведоми БЛИЦ.

Дългогодишният шеф на болница „ Св. Иван Рилски ” бе отхвърлен от служба през 2015 година от тогавашния здравен министър доктор Петър Москов, тъй като се възпротиви на концепцията за обединение на лечебни заведения и провежда митинги против орязани болнични бюджети.

Две години по-късно доктор Дечев бе върнат отпред на “Св. Иван Рилски” от служебния здравен министър доктор Илко Семерджиев, с аргумента, че при неговото ръководство лечебното заведение е посочило по-добри финансови резултати.

Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР