Изпълнителният директор на столичната болница Св. Екатерина“ проф. д-р Генчо

...
Изпълнителният директор на столичната болница Св. Екатерина“ проф. д-р Генчо
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на болница Св. Екатерина отговори на Министерството на здравеопазването

Изпълнителният шеф на столичната болница " Св. Екатерина “ проф. доктор Генчо Начев изпрати изказване до медиите във връзка изнесените на брифинга на Министерство на здравеопазването (МЗ) данни от одита на лечебното заведение.

По-рано днес началникът на кабинета на министъра на здравеопазването Васил Пандов, цитирайки данни от инспекция, заяви, че над 85 на 100 от всички изплатени хонорари по цивилен контракти в болница " Света Екатерина “ са платени на шефа. Проверката обгръща гражданските контракти в интервала от 1 януари 2019 година до 30 април 2022 година, а сумата възлиза на 952 570 лв., уточни Пандов. Тези хонорари са в допълнение към сумите, които шефът получава месечно в размер на над 30 хиляди лева, посочи началникът на кабинета на министъра на опазването на здравето.

Почти милион лв.: Директорът на " Св. Екатерина “ получил 85% от парите по цивилен контракти

В отговора си проф. Начев показва, че не става дума за публични средства.

" Това са средства от пациенти, които ми имат доверие и изявяват предпочитание да ги оперирам. За тази дейност имам позволение от министъра на опазването на здравето, подписан контракт с ръководителя на Съвета на шефовете и всичко е съобразено с условията на наредбата за достъпа. Приемам за позитивна оценка това, че останалите цивилен контракти са толкоз невисок %, тъй като за тяхното погашение се употребяват пари на болничното заведение от обществено финансиране “, се показва в известието на Начев.

Той напомня, че е поел управлението на болничното заведение през 2006 година с 10 милиона лв. просрочени отговорности.

" В момента имаме 10 млн. лева в депозитни сметки и нито стотинка просрочени отговорности. През тези 16 години болничното заведение е вложила 28 млн. лева. собствени средства за съвременна инсталация и таблиране на новаторски технологии “, написа още проф. доктор Генчо Начев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР