Изпълнителният директор на Специализирана болница за активно лечение по акушерство

...
Изпълнителният директор на Специализирана болница за активно лечение по акушерство
Коментари Харесай

Майчин дом с награда Добра болница

Изпълнителният шеф на Специализирана болница за интензивно лекуване по акушерство и гинекология „ Майчин дом “ бе почетен с премията „ Най-добър управител на Добра болница “, а пациентите избраха „ Майчин дом “- София за своя болница, като отличиха най-голямото и най-старото акушеро-гинекологично лечебно заведение в страната с премията „ Добра болница “.

Церемонията се състоя на 23 януари 2020 година в книжовен клуб „ Перото “. Наградата получи персонално проф. Иван Костов – изпълнителен шеф на „ Майчин дом “.

„ Това е болница с вековна история и доста забавна орис, като стартираме от основаването й от Княгина Мария – Луиза, което е един доблестен акт – тя подарява цялата си зестра, с цел да се сътвори един Матернитет и България, при започване на 20 век, да има своята болница за майчино и детско здраве. Днес болничното заведение е най-голямата акушеро-гинекологична болница на Балканите.

В нея работят над 200 акушерки и над 100 лекари, имаме над 3800 раждания за предходната година, над 4300 гинекологични интервенции.

При нас се намират и основните катедри към МУ София по акушерство и гинекология, по анестезиология и реанимация, генетика, неонатология. “, разяснява проф. Костов и добави, че това отличие е тласък за целия екип на болничното заведение да продължава да се развива още по-смело и по-уверено. „ За мен е горделивост и чест да работя с сътрудниците, които съгласно мен са най-силния екип в нашата компетентност.



Това е обвързване да работим в посока болничното заведение да дава все по-високи резултати. А резултатите на „ Майчин дом “ надминават тези на средноевропейските лечебни заведения. “, акцентира изпълнителния шеф на „ Майчин дом “. Коалиция „ Добра болница “ сплотява неправителствени организации на пациенти, която сертифицира лечебните заведения за провеждана политика на бистрота и грижа за пациентите.

В нея вземат участие Център за отбрана правата в опазването на здравето, Пациентските организации „ Заедно с теб “, Сдружение за развиване на българското опазване на здравето и Дара хелп, а в гласуването вземат участие пациенти от цялата страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР