Изпълнителният директор на Созопол Румен Димов направи кратък анализ на

...
Изпълнителният директор на Созопол Румен Димов направи кратък анализ на
Коментари Харесай

Румен Димов: Созопол заслужава да играе в професионалния футбол

Изпълнителният шеф на Созопол Румен Димов направи къс разбор на представянето на отбора през този сезон в Трета лига - Югоизток. Отборът приключи на второ място в класирането, само че чака да бъде поканен от БФС за попълване на групата във втория ни ешелон.

- Как ви се видя шампионата в Трета лига Югоизток през този сезон? - Тази година два тима имаха за цел промоция във Втора лига и я преследваха до дъно. Това бяхме ние и Нефтохимик. При Нефтохимик бе непременно, а при нас, в случай че успеем - прелестно, в случай че не - продължаваме да се борим за промоция, до момента в който я реализираме. При нас всички знаят, че нищо не е непременно. В спорта се побеждава, само че и се губи. Ние и Нефтохимик бяхме тимовете, които най-вече заслужаваха първото място. Останалите тимове като Загорец, Черноморец Бургас, Марица Пловдив и Миньор Раднево бяха почтени съперници, само че една концепция по-слабо се показаха като цяло. Останалите тимове бяха равностойни и с малко повече късмет всеки можеше да победи всеки. Разочарованието ми е в положението на базите на другите клубове, в организацията на провеждането на самите футболни мачове в някои градове, само че в последна сметка по тази причина и назоваваме равнището аматьорско. За професионален футбол в спортно-техническо, административно и организационно условие, плюс " Арена Созопол " и базата на клуба мисля, ние сме най-подготвеният клуб!

- Този сезон всички следяха с голям интерес вашата футболна борба с Нефтохимик за първото място. Мнението ви за това съревнование? - До последния кръг се водеше тази футболна борба, която завоюваха бургазлии, за което и ги поздравяваме. Те си знаят по какъв начин са се подготвяли, по какъв начин са упражнявали и по какъв начин са се организирали, с цел да станат първи. Но съгласно нас, а и освен съгласно нас в спортно-техническо отношение ние бяхме по-добрият тим, което доказахме и в дербитата. Изоставахме единствено в един съставен елемент, който ние си знаем, само че в Созопол не съжаляваме за това. Такива са действителностите.

- Очаквате ли покана за Втора лига, като тима с най-хубави спортни индикатори от всички отбори, класирали се на вторите места в Третите лиги за попълване на групата? - Ако Созопол не е подготвен, кажете ми кой е по-готов от небесносините? Сравнете останалите тимове с нас, та даже и тези, които станаха първи и си отговорете. Смятам, че най-нормалното нещо е да чакаме покана за попълване на групата от БФС.

- Оценката ви за миналата футболна година за клуба? - На първо място в този клуб има последователност по значимост и тя се съблюдава прецизно. На първо място е ФК Созопол, т.е. смисъла на клуба, по-късно са футболистите както в първия тим, по този начин и в детско-юношеската школа, треньорите в клуба, служащите и обслужващият личен състав в клуба, изпълнителният и Спортен Директор и Президента на клуба. Всяко едно звено си знае тъкмо и ясно правата и отговорностите в този клуб. Всеки един детайл е съединен по най-хубавия метод, като в същото време сглобяват един добре смачкан и работещ механизъм. Естествено е, че имаме и недостатъци, само че ние ги знаем и работим по този начин, че да ги отстраняваме и да се развиваме по-добре. Строгата финансова и организационна дисциплинираност ни оказват помощ да бъдем клуба, който желаем да бъдем. Естествено, че от голямо значение е с какъв финансов запас разполагаме и желаем той да е в пъти повече, с цел да сбъднем и фантазиите си, само че не се оплакваме, а продължаваме да работим по този начин, както ние считаме, че е вярно. Да, изпращаме една в действителност прелестна футболна година.

- Какво си пожелавате на вас и какво пожелавате на последователите на ФК Созопол? - На първо място здраве за всички, тъй като ни следва доста работа. Само ще загатна, че през идващия сезон съм запланувал някои промени в детско-юношеската школа на клуба, с цел да подобрим още повече изискванията за работа, а и ще има промени и спортно-тренировъчния развой на детските обединения. Радвам се, като виждам израстването на небесносините гении. Там сме длъжници и за това ще работим повече през идващия сезон. На всички почитатели, които ни поддържат, поисквам да са здрави и да идват на драго сърце на " АРЕНА СОЗОПОЛ ", с цел да се забавляват и радват с обичания тим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР