Изпълнителният директор на Siemens Джо Кайзер © Sergei Karpukhin Още

...
Изпълнителният директор на Siemens Джо Кайзер © Sergei Karpukhin Още
Коментари Харесай

Gеneral Electric и Siemens подписаха енергийни споразумения в Ирак

Изпълнителният шеф на Siemens Джо Кайзер

© Sergei Karpukhin Още по тематиката
Полша строи голям Топлоелектрическа централа макар проблемите с излъчванията

Варшава се пробва да стане по-независима от въглищата, само че влага 1.6 милиарда $ в плана
8 окт 2018
AES и Siemens с обща компания за предпазване на сила

Новата компания Fluence Energy ще сътвори най-голямото енергийно вместилище в света
23 яну 2018
Siemens пуска здравното си звено на борсата във Франкфурт

Германският колос ще се раздели с 25% от акциите си, а предлагането ще бъде най-голямото от 20 години насам в страната
30 ное 2017
Siemens купува американската Mentor Graphics за 4.5 милиарда $

Германската група се стреми да се трансформира във водеща индустриална компания
14 ное 2016 Американската General Electric и немската Siemens подписаха съглашения за огромни покупко-продажби за произвеждане на електрическа енергия в Ирак, оповестява Financial Times. По този метод двете компании поставят основата да печелят контракти за милиарди долари в страната.

GE съобщи в неделя, че е подписала контракт за създаване на енергийни мощности от 14 гигавата, като 1.5 гигавата ще бъде пусната в употреба още идващото лято. В събота Siemens пък подписа съглашение с Ирак за произвеждане на централи с мощ 11 гигавата електрическа енергия в продължение на четири години.

Нито едно съглашение не е обвързващ контракт, само че и двете компании се надяват, че ще доведат до огромни покупко-продажби в бъдеще, откакто новото държавно управление на Ирак постави клетва.

Предпоставките

Германската компания се оказа в особена позиция в Ирак през последните няколко седмици, откакто администрацията на американския президент Тръмп упражни напън върху иракското държавно управление да разпореди повече планове на GE.

Въпреки това Siemens се увери, че ще продължи да оперира в страната, откакто основният изпълнителен шеф Джо Кайзер отлетя за Ирак в неделя, с цел да подпише необвързващия меморандум за съгласие с министъра на енергетиката Казим ал Фахадави.

Договорите за продажба на съоръжение за Ирак не се чака да са доста печеливши, само че ще бъдат значима победа в битката за разделяне на силите на двете компании, които бяха наранени от възхода на възобновимите енергийни източници и бавния напредък на търсенето в развитите страни.

" Страната е задоволително огромна и за двете компании. Нито една компания не може да се оправи с всички инфраструктурни условия ", сподели шефът на Siemens за Ирак Мусаб ал Хатеб, добавяйки, че GE поддържа 60% от енергийната инфраструктура на страната. Според него меморандумът за съгласие, в случай че стане контракт, ще " усили потенциала за произвеждане на ток с съвсем 50% " и ще подсигурява, че 23 млн. иракчани " имат надеждна и устойчива електрическа енергия 24 часа в денонощието ".

Кайзер акцентира също по този начин желанието на Siemens за по-широк принос в иракската стопанска система. " Обещахме им да реализират налично и надеждно електрозахранване, да помогнем с антикорупцията, да ги подкрепим в построяването на учебни заведения и лечебни заведения и основаването на хиляди работи места ", разяснява Кайзер.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР